Skip to main content

Network Inventory unificat la UPC CEE

By April 27, 2016November 6th, 2016Telecomunicații

Globema implementează un sistem de network inventory multi-tenant la UPC Central Eastern Europe. Soluția a fost construită ca o extindere și îmbunătățire a sistemului NIS pe care Globema l-a  dezvoltat și implementat mai întâi la UPC Polonia cu câțiva ani în urmă. Acum soluțiile NIS unificate  acoperă toate filialele UPC din CEE (în Ungaria, Polonia, Republica Ceha, Slovacia și în România). Sistemul este bazat pe platforma GE Smallworld Physical Network Inventory (PNI).

Despre UPC CEE

logo_upc_small

UPC CEE este parte a Liberty Global International (LGI) care este una dintre cele mai mari companii de cablu ce activează în 14 țări. Sub denumirea UPC, Liberty Global operează rețelele de cablu în Polonia (UPC Polonia), Ungaria (UPC Ungaria), Republica Cehă (UPC Cehia), România (UPC România) și Slovacia (UPC Slovacia). Compania oferă o varietate de servicii broadband pentru sistemele de distribuție prin cablu, inclusiv video, broadband internet, telefonie fixă și, în anumite oparațiuni, servicii de telefonie mobilă pentru clienți rezidențiali, SOHO dar și pentru companiile mici și mari.

224235235236000

Obiective de business

Principalul obiectiv al proiectului este de a obține un singur model unificat al rețelei și bazei de date (inventariere) pentru toate filialele și posibilitatea de a gestiona end-to-end datele în PNI. Alte  obiective cuprind: reducerea costurilor printr-un control mai bun al  activelor rețelei, optimizarea proiectării de rețea, standardizarea modelului de inventar de rețea și a proceselor operaționale pentru întregul grup UPC.

4446346743778

Arhitectura soluției

Soluția este bazată pe platforma Smallworld Physical Network Inventory implementată la UPC Polonia de către Globema în 2006. PNI este component de baza al soluției CEE. Sistemul include deasemenea:

 • Optical Network Atlas – generarea clară, funcțională și printarea extinsă a schemelor rețelelor optice
 • Physical Route Manager – gestionarea relațiilor dintre rețeaua de fibră optică și auto-rutarea căilor optice
 • CATV Design – proiectarea și calcularea rețelei RF
 • Network Inventory Gateway – acces prin Internet și Intranet la datele specifice deținute în Smallworld Network Inventory.

Bazele de date unificate NIS CEE cresc și sunt populate printr-un proces de migrare de date și consolidare din diferite surse de date care sunt efectuate în fiecare țară. Proiectul cuprinde deasemenea customizări suplimentare și integrări care vizează un suport extins pentru mai multe procese de business în jurul proceselor de proiectare, construire și întreținere a rețelei.

2242352352369

Beneficii așteptate

 • Simplificarea instalării, configurării și operării sistemului,–TCO redus
 • Resurse hardware optimizate și ușor de utilizat
 • Adăugarea facilă și rapidă a noilor filiale
 • Alocarea dinamică a licențelor utilizate simultan – fond de licențe comun
 • Ușor de raportat
 • Modelarea consistentă a rețelelor din toate filialele
 • Alocarea flexibilă a task-urilor de proiectare din CEE

Graphics: courtesy of UPC CEE

Citiți mai multe:

PRM, ONA & CATV-DESIGN NOW AVAILABLE ON SMALLWORLD 5.0! PROIECTAȚI REȚELELE HFC/CABLETV DIRECT ÎN PNI! NEW PRM CUSTOMERS & A DEMO ON YOUTUBE