Skip to main content

SymPatia – nou modul pentru calcule hidraulice

By September 19, 2020December 11th, 2020Energie electrică, Termoficare

Utilizarea eficientă este scopul final al gestionării infrastructurii de rețea într-o companie de termoficare sau de alimentare cu apă. Utilizarea sistemelor GIS pentru construirea modelului de rețea și a programelor de calcul pentru setarea parametrilor de rețea sunt necesare pentru atingerea acestui obiectiv. Programul SymPatia detectează debitele și pierderile de presiune în rețeaua de încălzire și alimentare cu apă, cu valoarea setată de încărcare (debit) pentru nodurile de capăt ale rețelei.

SymPatia acceptă următoarele rețele:

  • rețele simetrice și asimetrice (referitoare la simetria dintre sursa de alimentare și returul în rețelele de termoficare),
  • rețele care includ multe surse care cooperează,
  • rețele cu orice număr de cicluri,
  • rețele cu dispozitive care ridică sau reduc presiunea în rețea

Ca rezultat, programul oferă valori ale debitului și pierderii de presiune în marginile rețelei și valori ale presiunii în nodurile rețelei.

SymPatia’s work parameters are set automatically but the user may change them on a request. The program is resistant to an impasse. In such a situation, it returns a message with a problem description and points out its location. Optionally, it may find a solution that’s closest to reality. For example, a provided increase or reduction value is too high would result in a discrepancy in calculations in the loop with a stabilizer, so the program sets a maximum possible value.

Programul SymPatia funcționează împreună cu sistemul DH.GIS bazat pe platforma Smallworld. SymPatia poate fi, de asemenea, ajustat pentru a funcționa cu un alt sistem GIS. Mai mult, motorul de calcul poate rula singur, folosind date (proiecție în rețea) pregătite de utilizator.

Meet our heating industry solutions:

iMDC – Mobile Data Collector

iMDC – Mobile Data Collector

Raportare eficientă a activităților de teren folosind voce și imagine, cu localizare precisă

Soluții Google Maps

Soluții Mobile Google Maps

Management echipe de teren

DH.GIS – Management Rețele Termoficare