Modul în care Exatel a îmbunătățit gestionarea end-to-end a infrastructurii sale de servicii de telecomunicații

Aflați cum Globema a sprijinit Exatel în implementarea Smallworld Network Inventory Solution pentru a răspunde provocărilor operatorului de telecomunicații.

Despre proiect

Exatel s-a orientat către Globema în căutarea unui sistem de infrastructură de rețea geospațială strâns integrat cu celelalte sisteme de suport operațional ale sale. În plus, rentabilitatea a fost un criteriu important. Exatel a ales sistemul GE Smallworld Network Inventory. Oare aceasta implementare a ajutat compania să-și depășească provocările?

Conținut:

exatel
Industrie: Telecomunicații
Țară: Polonia
Sistem: Smallworld GIS
Categorie: Network Asset Management

Exatel S.A. este un operator de telecomunicații lider în sectorul business și administrație publică în Polonia, cu peste 1500 de clienți, în principal companii și instituții de dimensiuni mari. Operatorul are experiență în furnizarea de rute de servicii, inclusiv transmisie de date, închiriere de linii, servicii de voce și Internet, precum și găzduire și co-locație.

Provocări

Care au fost provocările pentru Exatel înainte de a începe parteneriatul cu noi?

Gestionarea unei rețele de mari dimensiuni

21000

rețea
fibră optică

5000

conexiuni
PDH

400

noduri
CWDM/DWDM

1000

noduri
SDH

Creșterea cererii pentru conexiuni dedicate în bandă largă

Informații inexacte despre capacitatea rețelei

rezultând un suport ineficient și insuficient în proiectarea serviciilor și în procesele de verificare tehnică și, de asemenea, determinând utilizarea ineficientă a resurselor

Activități din teren omise sau consumatoare de timp

din cauza documentației as-built incorecte

Soluția

Cum am ajutat Exatel să-și depășească provocările cu sistemul Smallworld:

Soluția de inventariere a rețelei GE Smallworld implementată la Exatel a abordat nevoile companiei și le-a permis planificarea, proiectarea, construirea, operarea și întreținerea eficientă a infrastructurii de rețea. Vizualizarea de la un capăt la altul a serviciului mapează serviciul la resursele logice suport și apoi la rețeaua fizică. Suportul pentru rețeaua de fibră optică ajută la menținerea și gestionarea rutelor de fibră și oferă scheme standardizate ale căilor optice. Suportul pentru IP / MPLS include verificarea capacității serviciilor IP, monitorizarea legăturilor Ethernet utilizate, porturi și clase QoS și planificarea lucrărilor de întreținere.

Sistemul a fost conceput pentru a permite Exatel să automatizeze calificarea serviciilor noi: 
  • Pe baza adreselor și parametrilor necesari ai serviciului, sistemul efectuează o calificare a serviciului pentru a determina dacă acesta poate fi furnizat pe baza resurselor de rețea existente și planificate.
  • Echipa de vânzări primește opțiuni de implementare a serviciilor pentru a face o ofertă detaliată pentru client.
  • După semnarea contractului, sistemul creează proiectarea detaliată a implementării serviciului și transmite comenzile de lucru echipajelor de teren prin intermediul sistemului de gestionare a comenzilor.
  • Inventarul este actualizat pe baza atât a rapoartelor de teren pentru sistemele neadministrate, cât și a actualizărilor din sistemele de gestionare a rețelei
  • Documentația privind infrastructura de servicii este actualizată, planurile de întreținere a serviciului sunt activate și documentate, iar sistemul de facturare este actualizat pentru a taxa serviciul furnizat.

Componentele sistemului

GE Physical Network Inventory (PNI)

Platforma de soluții de bază pentru un operator de telecomunicații. Oferă model de date și toate instrumentele pentru stocarea și gestionarea unei rețele. Construit pe o bază de date spațială Smallworld Core extrem de scalabilă și eficientă, care funcționează în tranzacții scurte și lungi. Implementat în peste 150 de telecomunicații din întreaga lume.

Aflați mai multe →

GE Logical Network Inventory (LNI)

Strâns integrat cu PNI, adaugă o capacitate de stocare a informațiilor logice pe lângă resursele fizice. Oferă o singură vizualizare a datelor logice multi-furnizor și multi-tehnologie în toate domeniile de operare.

Aflați mai multe →

Module add-on standard dezvoltate de Globema

Physical Route Manager

Prezintă un model de date și instrumente pentru gestionarea căilor fizice în rețelele optice, permite modelarea îmbunătățită a dispozitivelor optice în PNI.

Aflați mai multe →

Optical Path Scheme

Introduces fiber-level schematics for splices and locations (also available in Network Inventory Gateway).

Aflați mai multe →

Network Inventory Maintenance Support

Client web care permite raportarea datelor din teren direct către PNI.

Aflați mai multe →

Service Inventory

Un set de instrumente LNI care permit proiectarea și gestionarea serviciilor principale.

Aflați mai multe →

LNI Connector

Instrument de descoperire automată și reconciliere pentru inventarul de rețea logică.

Aflați mai multe →

Beneficii

Soluțiile Smallworld pentru industria telecomunicațiilor îi ajută pe clienți să reducă investițiile în rețea și cheltuielile operaționale prin:

Îmbunătățirea utilizării rețelei printr-o mai bună înțelegere a activelor de rețea disponibile

Creșterea productivității forței de muncă susținută de instrumente și procese de planificare a rețelei

Reducerea timpului de planificare și proiectare pe baza înregistrărilor exacte ale inventarului fizic al rețelei

Accelerarea răspunsului la întreruperile rețelei prin cunoașterea locației exacte a defecțiunilor rețelei

Reducerea riscului de eșec al provizionării pe baza cunoașterii exacte a conectivității fizice a rețelei

Exatel, împreună cu Globema, a dezvoltat un sistem de inventar de rețea end-to-end care se află într-o poziție centrală în cadrul proceselor de business. Soluția Smallworld este utilizată zilnic, iar poziționarea sistemului a stimulat oamenii să înțeleagă cum și de ce ar trebui să o folosească. Soluția integrată permite răspunsuri rapide și precise la solicitările de servicii pentru clienți și implementarea în timp util a serviciului. Procesul de business bine definit asigură menținerea inventarului de rețea Smallworld pentru a oferi un model actualizat și precis al rețelei fizice și logice.

Programați o întâlnire pentru a obține rezultate similare în compania dvs.!