Skip to main content

Google Street View este disponibil în… gravitație zero. Puteți explora International Space Station (ISS) și să aveți senzația că sunteți în spațiu fără să vă părăsiți confortul căminului.

Pentru prima dată imaginile Street View au fost capturate în afara Pământului. Din cauza constrângerilor specifice de locuit și lucru în spațiu, nu a fost posibilă colectarea datelor Street View folosind metodele Google uzuale. Echipa Street View a colaborat cu NASA la Johnson Space Center din Texas și cu Marshall Space Flight Center din Alabama pentru a proiecta o metodă gravity-free de colectare a imaginilor utilizând camere foto DSLR și echipamentele deja existente pe ISS.

Google Maps Street View Partner Google

Au fost rezolvate multe probleme înainte de colectarea imaginilor finale disponibile astăzi pe Street View. ISS dispune de echipamente tehnice pe toate suprafețele, cu o mulțime de cabluri și o structură complicată, cu module de fotografiere în toate direcțiile. Există multe obstacole acolo, iar echipa avea un timp limitat pentru a capta imagini. Echipa Google nu a putut trimite ceva pe ISS, au trebuit să utilizeze echipamentele deja disponibile pe stație. Și există gravitația zero, desigur.

Stabilizarea imaginilor a fost cea mai mare provocare. După mai multe încercări, echipa a decis să utilizeze cabluri elastice (folosite pe ISS pentru păstrarea echipamentului într-un singur loc). În cele din urmă, camera a fost ținută în jos prin cabluri și apoi rotită.

16 ani în spațiu, la 400 de kilometri deasupra Pământului

De 16 ani astronauții lucrează și trăiesc pe ISS, o structură formată din 15 module conectate care plutesc la 250 de kilometri deasupra Pământului. ISS funcționează ca bază pentru explorarea spațiului – posibile misiuni viitoare pe Lună, Marte și asteroizi.

Street View in space

Foto: Wikimedia/NASA

Stația oferă, de asemenea, o perspectivă unică asupra Pământului în sine. Putem colecta date privind oceanele, atmosfera și suprafața pământului. Putem efectua experimente și studii pe care nu le-am putea face de pe Pământ, cum ar fi monitorizarea modului în care corpul uman reacționează la microgravitație, studierea cicloanelor pentru a alerta populațiile și guvernele atunci când se apropie o furtună sau pentru a monitoriza mediul marin.

Experiența Full Space View este disponibilă aici

Aflați mai multe despre soluțiile enterprise Street View și Google Maps

Google Maps Street View Partner Google

Sursa: https://www.blog.google/products/maps/welcome-outer-space-view/