Skip to main content

Suntem încântați să fim alături de dvs. de peste 2 decenii. Am pregătit acest articol pentru cea de-a 25-a aniversare!

By June 30, 2023July 12th, 2023Events
globema-25th-anniversary

Anul acesta sărbătorim 25 de ani de Globema! Pentru această ocazie am pregătit un scurt rezumat al ultimilor ani. Citiți mai multe despre noi și despre viitorul companiei noastre!

Globema în trecut și astăzi

Începuturile noastre 

Globema a fost înființată la sfârșitul anilor ’90. Fondatorii săi și-au propus să introducă soluții moderne GIS (Geographic Information System) pe piața poloneză.

La începutul existenței Globema am format un parteneriat cu Smallworld, o companie britanică. Smallworld a creat o platformă pentru dezvoltarea de soluții de inventariere a rețelelor pentru companii de energie, termoficare, gaz/petrol și telecomunicații. Datorită acestui parteneriat ne-am extins portofoliul cu propriile aplicații bazate pe un sistem de încredere creat de un producător recunoscut.

În 2000, Smallworld a fost achiziționată de General Electric (GE). Globema nu numai că și-a extins colaborarea cu GE, dar și-a câștigat și un titlu de partener de afaceri GE Electric. De asemenea, am devenit singura companie cu statutul de Reseller cu Valoare Adăugată pentru software Smallworld din Polonia.

De-a lungul anilor, am format parteneriate cu alte companii de top din zona soluțiilor geospațiale. Suntem Google Premier Partner în domeniul produselor și serviciilor Google Maps. De asemenea, suntem parteneri cu Safe Software, o companie canadiană care a creat FME Platform pentru procesarea și integrarea datelor.

Activități de cercetare și dezvoltare

O parte crucială a operațiunilor noastre este Cercetarea și Dezvoltarea. De la începutul existenței Globema am fost angajați în proiecte de cercetare și dezvoltare cofinanțate de Uniunea Europeană și alte instituții. În 2012, Ministerul Economiei polonez ne-a acordat titlul oficial de Centru de Cercetare și Dezvoltare. Îl menținem și astăzi.

Lucrăm la proiectele noastre de cercetare și dezvoltare împreună cu universități poloneze de top (cum ar fi Universitatea de Tehnologie din Varșovia, Universitatea de Tehnologie din Łódź sau Universitatea din Varșovia) și alte instituții de cercetare. Proiectele noastre se concentrează în principal pe soluții bazate pe inteligență artificială și învățare automată. Acestea sunt destinate diferitelor industrii, inclusiv sectoare ale energiei și energiei regenerabile.

Anul trecut am sărbătorit cea de-a 10-a aniversare a Centrului nostru de Cercetare și Dezvoltare. Cu această ocazie l-am intervievat pe directorul său, Tomasz Gulczyński. Faceți clic pe butonul de mai jos și bucurati-vă de lectură!😊

Citiți interviul!

Globema astăzi

Astăzi, Globema este un furnizor de top de soluții geospațiale și de digitalizare a datelor. Produsele și serviciile noastre sunt destinate în principal industriilor de telecomunicații, energie și termoficare. De asemenea, creăm soluții pentru toate companiile care doresc să-și îmbunătățească procesele de afaceri cu hărți și servicii bazate pe localizare. Portofoliul nostru diversificat include soluții legate de:

De-a lungul celor 25 de ani de activitate Globema, peste 800 de companii și instituții din aproape 50 de țări au folosit serviciile noastre, inclusiv GE Digital, Innogy, E.ON, UPC, Netia, T-Mobile, Telekom, eMAG, ING și Bolt.   Multe dintre acestea, precum  Netia, STOEN Operator și Veolia au devenit clienții noștri încă de la începutul existenței Gobema. În prezent, suntem orientați spre export. Avem filiale în Romania, Czechia, Serbia, și Statele Unite. Aproximativ 70% din veniturile noastre sunt generate în afara Poloniei.

De câțiva ani suntem prezentați în clasamente renumite, evidențiind cele mai mari companii poloneze de IT: Computerworld IT TOP 200 și ITwiz BEST100. De asemenea, am primit patru premii Forbes Diamond .

În ciuda tuturor creșterilor și schimbărilor din ultimii 25 de ani, atmosfera unică și echipa prietenoasă din Globema rămân aceleași. 😊

Peste 25 de ani de Globema, am reușit să creăm o echipă, o atmosferă și o cultură de companie unică. Cred că echipa noastră este motivul pentru care existăm atât de mult timp și continuăm să creștem.

Ryszard RybusGlobema's CEO

Care sunt planurile noastre pentru viitor?

Dorim să ne continuăm strategia bazată pe cei patru piloni principali ai operațiunilor noastre. Intenționăm să ajungem cu produsele și serviciile noastre către noi industrii și piețe, inclusiv piețe externe.

În primul rând, dorim să continuăm să ne dezvoltăm activitățile Network Asset Management. Vom dezvolta în continuare sistemele noastre de inventariere rețele, bazate pe software-ul Smallworld pentru telecomunicații și alte industrii de rețea.

Al doilea element pe care îl vom sublinia este parteneriatul nostru cu Google în domeniul serviciilor de hărți. De asemenea, dorim să continuăm să dezvoltăm instrumentele noastre de gestionare a serviciilor de teren și să le introducem în noi industrii. A patra zonă pe care ne vom concentra este domeniul larg de gestionare a datelor. Relațiile internaționale, în special cu organizațiile americane, sunt foarte importante pentru noi.

Ryszard RybusGlobema's CEO

Puteți citi mai multe pe pagina noastră web dedicată aniversării. Vizitați-o pentru a vedea cum am sărbătorit cei 25 de ani ai companiei! 🥳