Prognoza bazată pe puncte poate fi foarte costisitoare, ceea ce înseamnă că prosumatorii mai mici de RES pur și simplu nu își pot permite și pur și simplu sunt lăsați în afara prognozei. Cantitatea de energie potențială irosită de toți acești prosumatori mici și mijlocii în mod cumulativ poate fi destul de substanțială.

PROGO is a cost-effective solution for RES production forecasting in a specific area. The solution provides a wide range of forecasts based on time horizon: short (a few days ahead with hourly resolution) , medium- or long-term (climatic) predictions. Forecasts are made with network development (new turbines etc.) into account for its predictions as well as its impact on the entire network.

PROGO folosește datele privind prognozele meteo regionale împreună cu predicțiile bazate pe învățarea automată, bazate pe algoritmul nostru statistic, pentru a crea previziuni de producție de RES accesibile și eficiente, precum și previziuni cheie ale fluxului de energie pentru zona aleasă. Permite conectarea la nodurile rețelei de distribuție și transport, permițând analiza fluxului de curent și gestionarea optimizată a traficului rețelei electrice. Acest sistem este dedicat două grupuri diferite de clienți: DSO și operatori de prosumatori RES(la scară micro și macro).

Beneficii

  • Permiterea prosumatorilor SRE mici și mijlocii să participe la previziunile de producție facilitează consumul de energie verde.
  • O modalitate mai accesibilă de a prognoza nevoile și producția în RES ajută la reducerea costurilor pentru producători, indiferent de dimensiune, făcând energia SRE mult mai competitivă pe piață.
  • Abilitatea de a prognoza consumul și producția la orizonturi de timp diferite și o frecvență diferită în funcție de nevoi. Acest lucru ajută la stabilitatea și siguranța rețelei.

Faceți cunoștință cu 4RES

Previziuni precise privind producția de energie regenerabilă

Vedeți cum 4RES vă poate ajuta