Skip to main content

PLANUL NAȚIONAL DE BROADBAND DIN POLONIA SUSȚINUT DE CĂTRE GLOBEMA ȘI ALCATEL-LUCENT

Scopul „Polish National Broadband Network Plan” (PNBNP) este acela de a oferi acces la broadband internet pentru  90%  din populație și pentru toate instituțiile publice și firmele din țară. Valoarea programului se ridică la peste 400 milioane Euro. Fondurile vor permite dezvoltarea unei structuri IT moderne, care va cuprinde peste 10 000 kilometri de rețea de fibră optică. Extinderea conectivității broadband și dezvoltarea infrastructurii cloud publice și private vor accelera creșterea socio-economică în Polonia și iși propune să stimuleze piața Internet Service Provider-ilor prin realizarea de noi servicii electronice (e-services) disponibile pentru domeniile guvernamental, educație, sănătate și business.

Recent Globema a finalizat implementarea a doua sisteme distincte de inventareiere a rețelei FTTx în două provincii poloneze în cadrul PNBNP. Acestea au fost a 3-a și a 4-a implementare de acest tip pentru Globema și  al 3-lea și al 4-lea proiect împreună cu Alcatel Lucent.

Componentele soluției

Ambele sisteme implementate sunt bazate pe Smallworld Physical Netwrok Invetnory™ (PNI) iar într-una dintre provincii de asemenea și pe Smallworld Logical Network Inventory™. Sistemele au fost îmbunătățite cu module Globema add-on pentru PNI:

Sistemele vor fi folosite pentru a  modela cca. 6000 km de rețea de distribuție și backbone, 39 noduri backbone și 711 noduri de distribuție. Soluțiile implementate vor sprijini ORSS (operator local de rețea) în desfășurarea întregului ciclu de operațiuni curente – de la proiectarea rețelei, construire, livrare și mentenanță, până la  managementul eficient al deranjamentelor și asigurarea serviciilor. Soluția va susține managementul inventarierii rețelei de fibră optică. Proiectul va include de asemenea un client read-only, web-browser based, și un tool specializat pentru încărcarea documentației de proiect și sincronizare de date.

2223234235266

Soluții Globema pentru operatorii telecom

Soluțiile furnizate și implementate de către Globema asigură suport oparatorilor telecom în gestionarea oparațiunilor curente efectuate  în rețea și în teren. De asemenea oferim soluții workflow, geomarketing și business intelligence.

OSS și INVENTARIERE REȚELE

Live demo Physical Route Manager


Citește mai multe

GLOBEMA SUPPORTS NATIONAL BROADBAND NETWORK INITIATIVES NEW PRM CUSTOMERS