Skip to main content

Optimizați activitățile de teren cu noua versiune Geotask

By February 5, 2019May 13th, 2019fieldwork, Services, WorkForce Management

Logistica și dispecerii se confruntă în fiecare zi cu problema optimizării. Provocarea este, printre altele, de a aloca clienții zonelor care sunt ulterior împărțite între lucrătorii din teren sau tehnicieni și apoi de a planifica ordinea livrărilor sau a vizitelor într-o anumită zonă. Cu toate acestea, procesul de planificare este adesea haotic și neorganizat, ceea ce poate afecta negativ relațiile cu clienții dvs. – deci este foarte important ca activitățile lucrătorilor din teren să fie bine planificate și optimizate.

Am lansat recent o nouă versiune a GeoTask – aplicația noastră destinată managementului lucrărilor în teren, bazată pe Google Maps. Echipa noastră a dezvoltat o serie de funcționalități noi, pentru o planificare mai eficientă a traseului și a livrărilor. Mai jos veți găsi o prezentare generală a funcțiilor selectate:

Zona de operare

GeoTask permite acum specificarea zonei de lucru a echipei. În timpul alocării sarcinilor, zona de operare este utilizată ca parametru. Optimizatorul va atribui sarcini care se află numai într-o zonă selectată. Pentru a determina zona de operare, trebuie completate câmpurile Centru și Radius. Zona selectată va fi afișată pe hartă în profilul echipei:

geotask_1

Programare vizite

Aplicația are funcționalitatea care permite efectuarea programărilor. Utilizatorul cu rol de dispecer și de administrator are acces la acest tab. Puteți crea o singură vizită pentru fiecare sarcină. Utilizatorul poate accesa funcționalitatea rezervării programării numai pentru sarcinile din zona care îi este atribuită.

Plan de optimizare

Planul de optimizare permite definirea planurilor de optimizare care pot fi rulete periodic. Utilizatorul poate adăuga, modifica și șterge singur acest plan.

geotask_2Pentru noul plan, trebuie definiți următorii parametri:

  • Activ? – opțiunea de a activa / dezactiva planul de optimizare,
  • Zona – selectați zona în care se aplică noul plan,
  • Start optimizare – momentul la care procesul începe (trebuie să fie o dată în viitor),
  • Repetați fiecare [oră] – Periodicitatea de executare a planului,
  • Optimizare pentru perioada – intervalul de timp în care optimizarea va atribui sarcini,
  • Calculare traseu – parametrii pentru calculul traseului – parametrii pentru determinarea punctului de început și de final al traseului,
  • Utilizați continuitatea traseului – această opțiune este utilă atunci când planificați trasee timp de mai multe zile.

geotask_3

În tab-ul Rapoarte am adăugat un nou raport: Sumarul optimizatorului. Acest raport prezintă rezultatele planului de optimizare. Pentru fiecare proces, există o comparație cu parametrii și statisticile de optimizare – numărul executanților, numărul tuturor sarcinilor, numărul sarcinilor atribuite / nealocate.

geotask_4

Optimizarea poate utiliza traficul în timpul călătoriei?

În procesul de optimizare este posibil să fie controlat parametrul – Optimizarea poate utiliza traficul în timpul călătoriei? Dacă această opțiune este bifată, traficul este inclus în procesul de optimizare.

geotask_5

Blocați sarcinile echipei

Puteți bloca sarcina executantului. Această funcție protejează sarcinile pentru a nu fi schimbată echipa repartizată de optimizator sau să fie alocate accidental de către dispecer.

Doriți să aflați mai multe? Programați o prezentare demo cu noi și aflați cum vă puteți optimiza afacerea cu ajutorul GeoTask!

Contactați-ne