Skip to main content

O industrie de 400 miliarde $ – câteva date despre geospatial

Soluțiile geospațiale (tehnologiile folosite pentru colectarea, procesarea și manipularea datelor care conțin anumite informații geografice) au un impact economic semnificativ asupra diferitelor domenii. Nu este greu să furnizezi dovezi, de exemplu șoferii folosesc hărți și date live de trafic pentru a găsi cea mai rapidă rută și, prin urmare, pentru a economisi combustibil. Soluțiile geospațiale au impact și generrează beneficii chiar și pentru întreaga societate, de exemplu prin monitorizarea schimbărilor de mediu sau prin susținerea întreținerii rețelei energetice și, în final, prin creșterea securității energetice. Mai jos veți găsi câteva cifre despre care sperăm că vor evidenția valoarea economică a serviciilor geospațiale.

Serviciile geospațiale au permis creșterea profiturilor cu cel puțin 5% în sectoarele care contribuie cu aproximativ 75% la PIB-ul mondial.
US$1.2 trillion din vânzările din lume sunt legate de hărțile digitale.
Geo-serviciile au redus timpii de răspuns în caz de urgență cu 20%, ceea ce a dus la salvarea mai multor vieți.
Hărțile digitale reduc în medie timpul de călătorie cu 12% datorită optimizării traseului.
32% dintre respondenți declară că serviciile geospațiale îi fac să se simtă mai în siguranță, de exemplu ajutând la localizarea celui mai apropiat spital sau a secției de poliție.
Soluțiile geospațiale ar putea reduce emisiile globale de CO2 cu 5% pe an.
52% dintre respondenți au declarat că nu ar fi putut efectua achiziția fără servicii geospațiale.
În 2016, industria serviciilor geospațiale a generat venituri de aproximativ  US$400 miliarde.
Datorită soluțiilor geospațiale, consumatorii economisesc până la 21 miliarde ore pe an prin deciziile de cumpărare mai eficiente.
Peste 90% din utilizatorii online din lume folosesc hărți digitale în diverse moduri (în principal rețele sociale sau aplicații educaționale).

Aceasta este o parte din buletinul nostru trimestrial. Abonați-vă pentru a primi mai multe știri despre soluțiile geospațiale!