Skip to main content

Noua platformă Google Maps

By May 6, 2018December 10th, 2018Google

Au trecut 13 ani de când Google a deschis pentru prima dată Google Maps pentru creativitatea și pasiunea dvs. De atunci a fost interesant să vedem cum ați transformat business-urile dvs. și ați îmbunătățit viața multor oameni. Ați schimbat modul în care angajații se deplasează la lucru, modul în care părinții descoperă cea mai bună școală pentru copiii lor sau modul în care tinerii căsătoriți caută primul lor apartament. Suntem dornici să aflăm ce urmează. Prin urmare, pe 2 mai Google a anunțat câteva îmbunătățiri care vă permit să utilizați noi funcții și produse bazate pe locație.

Platforma Google Maps

Ne face plăcere să vă prezentăm Platforma Google Maps – următoarea generație Google Maps, inclusiv produse API mai eficiente și noi soluții care sporesc inovația.

În luna martie, Google anunța prima soluție pentru creatorii de jocuri, astfel încât să le poată dezvolta într-un mediu din lumea reală cu ajutorul datelor din Google Maps. Astăzi oferim soluții personalizate pentru companii care monitorizează vehicule (asset tracking) și pentru companiile care oferă servicii de ride-sharing. Companiile care tranzacționează servicii de ride-sharing pot implementa navigarea Google direct în aplicația lor și, în acest fel, optimizează cerințele clienților. Oferta noastră pentru companiile de asset tracking ajută clienții să crească eficiența oferind locația în timp real a vehiculelor și planificarea complexă a traseelor.

API-urile Google Maps pot coopera în așa fel încât să vă furnizeze elementele esențiale de care aveți nevoie pentru a dezvolta aplicații bazate pe locație. Unul dintre obiectivele Google este să-și dezvolte API-urile de bază, astfel încât să fie mai ușor de utilizat și să se dezvolte la fel de repede precum afacerea și aplicațiile dvs.

Maps, Routes and Places

Google a simplificat cele 18 API-uri pentru trei produse de bază- Maps, Routes și Places – pentru a vă ajuta să găsiți, să explorați și să adăugați noi funcționalități aplicațiilor și site-urilor dvs. web. De asemenea, este important să spunem că noile îmbunătățiri vor funcționa cu codul existent – nu sunt necesare modificări.

Un singur tarif, suport gratuit și o consolă pentru a controla totul.

Bazându-se pe feedback, Google a aflat că utilizatorii, dezvoltatorii și operatorii de aplicații/ web doresc o modalitate simplă a modelului de tarifare, care le permite accesul la produsele de bază Google Maps API. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care Google a reunit planurile Standard și Premium existente într-un singur model “pay-as-you-go”. Cu modelul “pay-as-you-go” fiecare utilizator va avea limită lunară gratuită de $200. Google presupune că majoritatea utilizatorilor vor rămâne sub această limită. Cu noul tarif veți plăti numai pentru ceea ce ați folosit luna trecută fără cheltuieli inițiale sau limite de utilizare. În plus, Google va oferi suport tehnic gratuit pentru toți utilizatorii, iar produsele cartografice sunt acum integrate în platforma Google Cloud pentru a facilita urmărirea utilizării proiectelor și explorarea noilor produse Cloud.

Începând cu data de 11 iunie veți avea nevoie de cheia API valabilă și de contul de facturare Google Cloud Platform pentru a putea utiliza produsele de bază. Dacă activați facturarea, veți putea beneficia de limita lunară de $200 pentru utilizarea Maps, Routes și Places. Noul model va sprijini, de asemenea, afacerea dvs. sezonieră, deoarece modelul va crește atunci când creșteți, și invers. În plus, cu infrastructura globală a Google nu trebuie să vă faceți probleme pentru capacitate, fiabilitate sau performanță. Google va continua să susțină organizațiile nonprofit și startup-urile.

Așteptăm cu nerăbdare noi aplicații pe care le veți crea și dorim să participăm la acest proces. Dacă în acest moment folosiți câteva dintre API-urile de bază, vă rugăm să consultați Ghidul utilizatorului pentru a înțelege mai bine schimbările aduse de noul model. Dacă în acest moment sunteți la început, puteți porni crearea primul proiect. În cazul unor întrebări, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați, vă vom ajuta cu plăcere.