Skip to main content

Peste 70% din abonații Cablu TV din Polonia în Smallworld PNI

By November 15, 2016December 20th, 2016Smallworld, Telecomunicații

INEA SA este al patrulea cel mai mare opeartor Cablu TV din Polonia după numărul de clienți deserviți. În septembrie 2016 Globema a finalizat implementarea Network Inventory System (NIS) la INEA. Soluția are la bază platforma GE Smallworld Physical Network Inventory (PNI). Implementarea PNI la INEA înseamnă că 3 din 4 cei mai mari operatori de cablu din Polonia utilizează soluția NIS de la Globema iar rețelele acestora deservesc peste 70% din clienții Cablu TV din Polonia, fiind documentate și întreținute cu ajutorul GE Smallworld. 

Despre INEA Group

INEA este principalul operator de telecomunicații din regiunea Wielkopolska din vestul Poloniei, unul dintre cei mai mari operatori Cablu TV din țară, cu peste 200,000 clienți rezidențiali și peste 8,000 clienți business. Compania oferă servicii avansate de telecomunicații având la bază rețele de fibră optică și HFC, inclusiv:

  • internet broadband de mare viteză
  • imgresinternet mobil în tehnologia WiMAX și Wi-Fi
  • HOT SPOTs
  • digital TV
  • online TV & VOD
  • telefonie fixă și mobilă cu acces internet.

În prezent INEA gestionează aproape 11% din cele 310,000 conexiuni FTTH la nivelul țării.

INEA participă de asemenea la Polish National Broadband Network Plan care are ca scop să ofere acces la internet broadband pentru 90% din populație și 100% din instituțiile publice și de business din țară.

Sistemul Network Inventory la INEA

Smallworld implementation at INEA

Globema a proiectat și implementat soluția completă NIS pe baza GE Smallworld PNI 4.3. Pentru a îndeplini cerințele INEA de suport procese de business, sistemul a inclus funcționalități suplimentare și a fost de asemenea extins cu module add-on Globema pentru PNI:

  • Physical Route Manager (PRM) – pentru planificare, auto-routing și resource management al conectivității fizice end-to-end în rețelele de fibră optică și cupru
  • Optical Network Atlas (ONA) – pentru generarea automată, la cerere, a schemelor rețelelor de fibră optică cu planul detaliat al cablurilor, ODF-urilor și joncțiunilor.

Pentru a asigura accesul în întreaga companie la toate datele despre rețea stocate în baza de date PNI, Globema a îmbunătățit Smallworld Network Inventory Gateway cu extensii speciale pentru ONA și PRM astfel încât rutele PRM și schemele de fibră optică să fie disponibile și în acest thin client în internet și intranet.

Proiectul a inclus integrarea cu un CRM existent și în uz la INEA precum și migrarea și consolidarea datelor despre rețea din diverse surse în NIS. Soluția implementată conține o interfață care permite transmiterea datelor despre rețea către Polish Office of Electronic Communications (reglementatorul) așa cum este solicitat prin lege. Proiectul a fost finalizat cu sesiuni de training profesionale urmate de roll-out în producție. În prezent Globema livrează suport și mentenanță pentru soluția implementată.

Întregul proiect a fost livrat cu încadrarea în timpul și bugetul alocate.

Poziția Smallworld pe piața Poloneză de Cablu TV

Smallworld implementation at INEA

Peste 600 de companii operează pe piața Poloneză de Cablu TV. Cu toate acestea, doar șase operatori mari oferă servicii pentru peste 90% din abonații Cablu TV. Patru companii din acest grup, și anume UPC Polska, Multimedia Polska, Netia și INEA (care împreună oferă servicii pentru peste 70% din clienți), utilizează Smallworld Network Inventory pentru a-și modela și gestiona rețelele. Globema a implementat și customizat soluții NIS pentru toate cele 4 companii și le-a ajutat în procesul de migrare date.

Globema contribuie constant la dezvoltarea Physical Network Inventory prin extinderea sistemului cu module add-on ca: Physical Route Manager, Optical Network Atlas, CableTV-Design, Radio Network Inventory și altele. Echipa noastră dezvoltă de asemenea Logical Network Inventory (care împreună cu PNI constituie suita GE Smallworld Network Inventory) pentru GE încă din 2008 și a fost responsabilă pentru migrarea sistemului la platforma Smallworld 5.

Citiți mai multe:

NETWORK INVENTORY UNIFICAT LA UPC CEE PRM & ONA – NEW FEATURES AND SMALLWORLD 5.1 COMPATIBILITY GE SMALLWORLD NETWORK VIEWER ENHANCED BY GLOBEMA