Skip to main content

LNI DMT – UN NOU TOOL PENTRU O MAI UȘOARĂ MIGRARE A DATELOR

By September 19, 2019May 22nd, 2020Smallworld, Telecomunicații

Un strat logic al unei rețele de telecomunicații este adesea foarte complex. Majoritatea serviciilor oferite clienților sunt transmise în diverse tehnologii: xWDM, IP / MPLS, SDH, PDH. Acestea sunt suportate direct de dispozitive și sisteme ale multor furnizori diferiți. Operatorii de telecomunicații sunt adesea obligați să folosească mai multe sisteme în loc de unul pentru a-și gestiona rețeaua eficient, ceea ce este, fără îndoială, o provocare. În cele mai multe cazuri, datele despre rețea și serviciile sale sunt stocate în sistemele de gestionare a rețelei (NMS) dedicate, de asemenea, dispozitivelor foarte specifice ale unui anumit furnizor. Pentru a face lucrurile și mai complicate, există încă câteva sisteme care necesită configurare manuală, documentate în fișiere separate (de exemplu, Excel sau Visio) fără formate standardizate.

Lipsa unui model coerent și holistic de servicii de rețea împiedică activitățile operaționale de zi cu zi ale operatorului și gestionarea capacității rețelei. De asemenea, complică activitățile zilnice ale Centrului de Operații de Rețea (COP):

 • Verificarea capacităților tehnice pentru serviciile noi
 • Implementarea de noi servicii
 • Dezactivarea serviciilor expirate
 • Analiza eșecurilor
 • Reconfigurarea rețelei din cauza defecțiunilor și a lucrărilor de întreținere planificate

Pentru a finaliza toate aceste operațiuni, operatorii de rețea trebuie să lucreze simultan cu mai multe sisteme NMS (sau alte surse de date). Această situație poate fi ușor gestionată cu Logical Network Inventory (LNI). Sistemul permite crearea unui model complet al rețelei logice într-o singură bază de date, indiferent de numărul de sisteme NMS utilizate pentru a furniza servicii clienților finali. LNI acceptă activități operaționale (de exemplu, potrivirea automată a rutelor) și poate genera, de asemenea, rapoarte complexe privind capacitatea rețelei.

Pentru a rula cu succes procesul de gestionare a rețelei folosind LNI, trebuie să obținem mai întâi date despre configurația rețelei logice atât de la NMS, cât și din alte surse. LNI Data Migration Tool (LNI DMT), creat de Globema, ajută la simplificarea și automatizarea proceselor de colectare și migrare a datelor de la soluții legacy la LNI.

Procesul de integrare a datelor dispersate utilizând LNI DMT – aplicație practică

Unul dintre clienții noștri din Statele Unite și-a gestionat rețeaua de telecomunicații, sprijinind sistemele de infrastructură energetică, bazându-se în mare parte pe documentația neunificată stocată în diverse baze de date. Rețeaua s-a extins odată cu creșterea companiei, care a fost asociată și cu contorizarea inteligentă. A devenit necesară reorganizarea și unificarea datelor din infrastructura de rețea. Clientul a ales LNI ca soluția adaptată cel mai bine la cerințele proiectului.

Pentru a efectua procesul de migrare a datelor cu LNI DMT, a trebuit să facem următorii pași:

 • Colectarea informațiilor din bazele de date existente: sisteme NMS, hârtie / documentație electronică dispersată.
 • Unificarea datelor din diverse surse într-un singur format, care susține regulile interne LNI.
 • Încărcarea de date standardizate în LNI folosind LNI DMT.

Beneficiile utilizării LNI DMT

 • Formatul de date unificat (solicitat de LNI DMT) standardizează procesul de migrare a datelor, care poate fi implementat de specialiști ai anumitor NMS și alte surse de date.
 • Migrarea datelor se desfășoară în mai multe iterații – de la cele mai importante la cele mai puțin importante. Acest lucru limitează interferențele în modelul de afaceri și asigură continuitatea monitorizării rețelei.
 • Procesul automat înseamnă implementarea rapidă a datelor în noul mediu de producție.
 • În timpul procesului de migrare a datelor este posibilă verificarea și adaptarea acestuia la modelul conceptual și regulilor de denumire a rețelei impuse de SW LNI.
 • Datele încărcate sunt verificate complet folosind reguli LNI. Aceasta asigură cea mai înaltă calitate posibilă a informațiilor și procesarea eficientă a acestora.

Beneficiile utilizării LNI

Alegerea Logical Network Inventory ca instrument pentru stocarea informațiilor pe stratul logic al unei rețele de telecomunicații aduce multe avantaje:

 • O imagine consistentă a resurselor de servicii la nivel logic (indiferent de furnizorul de tehnologie) și fizic.
 • Datorită spectrului larg de tehnologii acceptate (xWDM, SDH, SONNET, Ethernet, MPLS, CWDM, DWDM), LNI este un instrument universal care poate fi utilizat de operatorii de telecomunicații și companii din alte industrii diverse cu rețea dedicată.
 • Nu este necesară urmărirea mai multor sisteme NMS pentru identificarea serviciilor.
 • Urmărirea bidirecțională a apelurilor end-to-end
 • Planificarea noilor investiții este mai eficientă în timp și din punct de vedere al costurilor, având în vedere următorii parametri:
  • Resurse proprii / închiriate existente
  • Resurse noi/planificate
  • Tehnologii folosite anterior
  • Serviciile interne ale operatorului necesare pentru întreținerea rețelei.
 • Desemnarea și maparea destinatarilor deconectați în caz de defecțiune sau lucrări planificate în infrastructura rețelei.
 • Minimizarea numărului de utilizatori fără servicii datorită reconfigurării rapide a conexiunilor de rețea.
 • Notificarea proactivă a clienților cu privire la indisponibilitatea serviciilor.
 • Răspuns rapid la întrebările clienților despre disponibilitatea serviciilor la o anumită adresă.
 • Posibilitatea de a furniza servicii de telecomunicații de cea mai înaltă calitate datorită accesului la capacitatea actuală a rețelei, utilizând întregul potențial.

Doriți să vă gestionați rețeaua mai ușor și mai eficient? Numărul din ce în ce mai mare de sisteme de date face ca munca dvs. să dureze și să coste mai  mult? Poate plănuiți noi investiții dar soluțiile și instrumentele pe care le folosiți nu mai sunt suficiente?

Contactați-ne

Soluțiile noastre Smallworld

data center manager

Data Center Manager pentru Physical Network Inventory

Physical Network Inventory

GE Smallworld PNI

Logical Network Inventory

GE Smallworld LNI

Optical Network Atlas pentru PNI

Physical Route Manager pentru PNI

Optical Path Scheme pentru PNI

Radio Network Inventory pentru PNI

Cable TV Design pentru PNI

Service Inventory pentru PNI și LNI

Data Quality Tool pentru Smallworld GIS

Network Inventory Maintenance Support

Logical Browser pentru LNI

LNI-Connector

DH.GIS – Management Rețele Termoficare

Smallworld Water Office

Smallworld Gas Distribution Office

Smallworld Global Transmission Office

Smallworld Electric Office