Inventarierea rețelelor energetice

 

Procese eficiente de lucru pentru operatorii de sisteme de distribuție a energiei electrice

Fiabilitatea și calitatea ridicată a aprovizionării cu energie sunt cruciale pentru economia modernă și viața de zi cu zi. Operatorii de rețea de distribuție sunt evaluați pe baza unor criterii diferite. Cele mai importante sunt SAIDI și SAIFI în funcție de starea rețelei, de vizibilitatea acesteia și de timpul necesar pentru a reacționa la evenimentele viitoare. Întârzierea investițiilor sau reducerea aprovizionării cu energie poate provoca pierderi semnificative pentru companie și pentru întreaga economie. Dacă…

  • Companiei dvs. îi lipsesc informațiile pentru a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la extinderea sau modernizarea rețelei

  • Căutați să aduceți îmbunătățiri în operațiunile de rețea

  • Căutați o modalitate mai eficientă de planificare a investițiilor

  • Aveți probleme cu actualizarea și accesarea datelor despre resursele dvs. de rețea

  • Nu sunteți sigur cu privire la locația distribuită a resurselor dvs. de energie, inclusiv la sursele regenerabile de energie

  • Trebuie să accesați rapid informații despre echipamentul de rețea și conectivitate

  • Aveți nevoie de acces ușor la documentația tehnică

Este timpul să descoperiți soluțiile noastre.

Soluții complete de gestionare a infrastructurii de rețea

Faceți cunoștință cu EL.GIS, un sistem de inventar și gestiune de rețea pentru industria energetică. Se bazează pe sistemul GE Smallworld, o platformă GIS scalabilă, de top, concepută pentru companiile care gestionează rețele.

Soluția include un model de rețea de energie complet care acoperă toate nivelurile de tensiune (joasă, medie și înaltă). Oferă o opțiune pentru introducerea schemelor de obiecte interne conectate topologic pentru urmărirea puterii maxime. Sistemul stochează date descriptive detaliate despre elementele de rețea și documente despre structura și operațiunile sale. Funcționează ca o bază de date tehnică completă a resurselor rețelei.

EL.GIS este o sursă de date pentru planificarea operațiunilor de rețea. Oferă suport întreținerii rețelei și a elementelor sale, ajutând la planificarea inspecțiilor, reparațiilor și reconstrucțiilor. Acesta susține pe deplin procesele cheie ale operatorilor de rețea de distribuție (DSO) și ale operatorilor de sisteme de transport (TSO).

Faceți cunoștință cu soluțiile noastre

EL.GIS – componenta principală

EL.GIS

Componenta principală a soluției este modulul principal EL.GIS care include un model complet de date conform standardelor europene. Permite companiilor de transport și distribuție să creeze un inventar de active și un model topologic al rețelei energetice. Se bazează pe o bază de date spațială Smallworld Core extrem de scalabilă și eficientă, care funcționează în tranzacții scurte și lungi. Soluțiile GIS bazate pe sistemul Smallworld sunt implementate în prezent în peste 350 de companii energetice din întreaga lume.

Aflați mai multe →

Module funcționale EL.GIS dezvoltate de Globema

EL.GIS Operations

EL.GIS Operations susține activități de întreținere de rutină, cum ar fi:
→ Inspecții periodice și de intervenție a activelor rețelei, în special conductori și stații
→ Măsurători ale rețelei

EL.GIS Transformer Management

Modul pentru gestionarea end-to-end a transformatoarelor și a dispozitivelor conexe construit pe modul pentru înlocuirea dispozitivului și ciclul de viață.

EL.GIS Technical Connection Conditions

Sprijină procesul de pregătire și emitere a condițiilor tehnice de conectare la rețea.

EL.GIS Dispatcher

Modulul Dispatcher oferă suport operațiunilor dispecerului, inclusiv găsirea unui anumit obiect în stație sau a utilizatorilor alimentați de o anumită stație.

EL.GIS SCADA

Modulul SCADA oferă comunicații bidirecționale între sistemul EL.GIS și sistemul SCADA, precum și încărcarea datelor despre stații și conexiuni din sistemul SCADA. Acest modul este o extensie a modulului EL.GIS Dispatcher.

EL.GIS Outage Management

Modulul Outage Management (Deranjamente) susține întregul proces, de la identificarea locațiilor avariilor și a clienților afectați, până la analiza conexiunii și restabilirea stabilității rețelei.

EL.GIS Real Assets

Modulul Real Assets ajută la gestionarea activelor situate de-a lungul rețelei. Sprijină gestionarea ciclului de viață al cazurilor de daune, cazurilor de despăgubire, analize ale costurilor și servituții activelor.

EL.GIS Geodesy

Acest modul vă permite să încărcați, să stocați și să gestionați date geodezice din surse externe.

Tool-uri suplimentare

Pe lângă modulele add-on pentru EL.GIS, oferim instrumente care completează procesele de inventar și întreținere a rețelei:

eMaps SOM

Acest modul afișează straturi de hartă direct din surse externe, cum ar fi serviciile web geodezice. Sunt acceptate următoarele standarde de date: Google Maps, Open Street Map, WMTS, WMS și WFS.

lv Topology

O aplicație mobilă intuitivă pentru întreținerea și colectarea datelor de rețea pe teren. Include glosar al industriei energetice pentru controlul vocii și acceptă recunoașterea imaginii.

Aflați mai multe

EL.GIS Net

Oferă acces la date grafice și text cu ajutorul unui browser de internet standard.

Calculation program interfaces

EL.GIS poate fi integrat cu sisteme de calcul, cum ar fi PLANURI pentru tensiuni joase și înalte și tool-ul ElGrid  de la Globema care poate fi utilizat pentru calcule standard de inginerie, precum și pentru a determina cea mai bună structură de funcționare a rețelei cu criterii de optimizare date.

ELENA

Acest produs extinde sistemul EL.GIS / Smallworld cu generarea de scheme pentru rețele de medie și joasă tensiune. Schemele sunt generate folosind urme de rețea dinamice (dynamic network traces). Este foarte eficient, generând scheme pentru rețele mari cu sute de elemente, în câteva minute.

LocDoc

O aplicație care clasifică automat documentele și le descrie după data și locația emiterii acestora. Creează o bază de date spațială și permite utilizatorului să acceseze cu ușurință documentele și să le afișeze pe o hartă.

Aflați mai multe

Ce ne deosebește?

6

de rețea cu trei nivele de tensiune gestionate în El.GIS: înalt, mediu și scăzut

2

stații energetice cu scheme interne conectate activ la rețeaua energetică

1

alte obiecte de rețea

2

Globema are peste 22 de ani de experiență în crearea și implementarea de soluții IT specializate pentru operatorii de energie.

EL.GIS este construit folosind sistemul de inventar al rețelei GE Smallworld

 

Globema acționează ca partener autorizat și distribuitor cu valoare adăugată al software-ului GE Energy Smallworld GIS în mai multe țări europene. Cooperarea acoperă dezvoltarea și implementarea software-ului Smallworld, precum și serviciile de consultanță și întreținere. Din 1997, Globema a realizat sute de proiecte de livrare, dezvoltare și implementare de software mai mici și mai mari pentru clienți din peste 30 de țări.

Serviciile noastre
elgis screen 2
elgis screen

GE este liderul pieței mondiale în provocările industriale

 

Software-ul GE gestionează 40% din energia electrică globală. Este conceput pentru a ajuta companiile de utilități și telecomunicații să funcționeze mai bine, să analizeze și să optimizeze operațiunile lor. Platforma GE Smallworld Network Inventory este utilizată de peste 160 de furnizori de servicii (energie, termoficare, gaz și petrol, telecomunicații) în 40 de țări din întreaga lume.

Ce vă propunem?

1. Contactați-ne și vedeți ce vă putem oferi!

2. Aflăm despre nevoile dumneavoastră și derulăm un proiect pilot

3. Semnați contractul și utilizați resursele și experiența noastră!