Managementul infrastructurii de termoficare

 

Baza de date tehnică completă și modelarea rețelei

Companiile de termoficare se confruntă cu schimbări constante în domeniu. Standardele de servicii pentru clienți sunt mereu în creștere, la fel și concurența. Trebuie să economisiți bani și să respectați cerințele de mediu în același timp. Toate aceste variabile înseamnă că aveți nevoie de un sistem IT modern care să vă permită să accesați convenabil date fiabile.

Ați avea nevoie de un astfel de sistem pentru a vă susține compania în procesele cheie efectuate de departamentele tehnice, cum ar fi întreținerea, operațiunile sau planificarea investițiilor. Investițiile întârziate sau reducerea alimentării cu energie termică pot provoca pierderi semnificative pentru companie și pentru întreaga economie.

  • Companiei dumneavoastră îi lipsesc informațiile pentru a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la extinderea sau modernizarea rețelei?

  • Sunteți interesați de îmbunătățiri ale operațiunilor de rețea?

  • Căutați o modalitate mai eficientă de planificare a investițiilor?

  • Aveți probleme cu actualizarea și accesarea datelor despre resursele rețelei dvs. de termoficare?

  • Trebuie să accesați rapid informații despre echipamentele de rețea și conectivitate?

  • Aveți nevoie de acces ușor la documentația tehnică?

Soluții complete de gestionare a infrastructurii de termoficare

Faceți cunoștință cu DH.GIS (Sistemul de informații geografice pentru termoficarea centralizată), un instrument bazat pe sistemul GE Smallworld, o platformă GIS scalabilă, de top, concepută pentru companiile care gestionează rețele de termoficare.

Soluția include un model complet de rețea de termoficare. Suportă modelarea rețelelor de încălzire a apei calde, a aburului de procesare, precum și a parametrilor de presiune joasă și înaltă. Modelele includ descrieri detaliate ale segmentelor de linie, camerelor de termoficare cu componentele lor interne, vanelor, dispozitivelor de automatizare, contoarelor, compensatoarelor, pompelor și altor dispozitive de rețea. Sistemul vă permite să încărcați scheme interne conectate topologic de obiecte de infrastructură și dispozitive de înregistrare situate în centrale, camere și substații.
DH.GIS oferă un istoric al celor mai importante dispozitive precum contoare electrice și pompe. Prin aceasta, sistemul susține pe deplin execuția eficientă a proceselor de business în companiile de termoficare. Acesta stochează date descriptive detaliate despre elementele rețelei și documente despre structura și operațiunile care alcătuiesc o bază de date tehnică completă a resurselor rețelei.

DH.GIS este o sursă de date pentru planificarea operațiunilor de rețea. Optimizează întreținerea rețelei și a elementelor sale, ajutând la planificarea inspecțiilor, reparațiilor și reconstrucțiilor. Susține pe deplin procesele cheie la companiile de termoficare.

Faceți cunostință cu  soluțiile noastre

DH.GIS – componenta principală

DH.GIS

Componenta principală a soluției este modulul principal DH.GIS care include un model complet de date conform standardelor europene. Vă permite să creați un inventar de active și un model topologic al rețelei de termoficare. Conține o bază de date spațială Smallworld Core extrem de scalabilă și eficientă, care funcționează în tranzacții scurte și lungi. Soluțiile GIS bazate pe sistemul Smallworld sunt implementate în prezent în peste 350 de companii energetice din întreaga lume. DH.GIS este utilizat în aproape 70 de orașe din Polonia și 4 mari orașe din Ucraina.

Module funcționale DH.GIS

DH.GIS Dispatcher

Modulul Dispecer oferă suport dispecerilor în operațiunile curente și oferă instrumente pentru înregistrarea modificărilor de starea ale vanelor de închidere (deschidere / închidere). Dispozitivele automate pot face parte din sistemul de telemetrie și pot fi înregistrate automat în DH.GIS și afișate pe o hartă. Sistemul determină și afișează intervalele de alimentare curente pentru fiecare sursă la un moment dat. Include zonele și punctele termice care nu sunt alimentate din cauza închiderii unei părți a rețelei.

The Operations

DH.GIS Operațiuni oferă suport în activitățile de întreținere de rutină a rețelei, cum ar fi:
– Inspecții periodice ale dispozitivelor rețelei și înregistrarea stării tehnice a acestora. Aceasta susține analiza tehnică a stării tuturor activelor și descoperirea dispozitivelor care necesită reparații.
– Managerul de centru primește un document despre operațiile din substație și o opțiune de înregistrare a incidentelor de nod, în special deranjamentele declarate de utilizatori.

DH.GIS Outage Management

Modulul Management Deranjamente oferă suport întregului proces, de la identificarea locațiilor avariilor și a clienților afectați, până la analiza conexiunii și restabilirea stabilității rețelei.

DH.GIS Technical Connection Conditions

Acest modul oferă suport procedurilor de conectare a clienților noi la rețeaua de termoficare. Acceptă date alfanumerice (descriptive), geometrice (de localizare) și documente conexe (de exemplu, statutul juridic, planurile locale, acordurile etc.) și fotografii. DH.GIS stochează datele tehnice și locația exactă a componentelor infrastructurii de termoficare centralizată, astfel încât să poată analiza creșterea potențială a cererii de energie după ce s-au făcut calculele actualizate ale rețelei și calculele hidraulice și termodinamice.

DH.GIS Investment Planning

Acest modul permite planificarea detaliată a activităților de investiții, cum ar fi extinderea sau reconstrucția rețelei, precum și conectarea de noi clienții. Părți noi ale rețelei pot fi afișate pe o hartă și analizate în funcție de influența lor asupra rețelei cu calcule hidraulice și termodinamice. Pot fi generate mai multe rapoarte, inclusiv bonul de materiale, costul estimat al investiției în timp, programul de costuri, precum și o analiză simplă ROI care ia în considerare costul investiției, costul operațiunilor și programul de vânzare a energiei.

DH.GIS Real Assets

Modulul Real Assets ajută la gestionarea activelor situate de-a lungul rețelei. Suportă gestionarea ciclului de viață al cazurilor de daune, al cazurilor de despăgubire, al analizelor de costuri și al servituții activelor imobiliare.

DH.GIS Geodesy

Acest modul vă permite să încărcați, să stocați și să gestionați date geodezice din surse externe. Acesta include multe instrumente pentru construirea unei baze de date geospațiale inițiale și permite utilizatorilor să analizeze bazele de date și să identifice diferențele dintre ele.

DH.GIS Alarm Network

Acest modul este utilizat pentru a menține o rețea de alarmă de-a lungul conductelor de termoficare atât într-un mod simplificat, cât și detaliat. În plus, oferă o opțiune pentru vizualizarea măsurătorilor detectorului.

DH.GIS Calculations

Modulul Calcule este capabil să efectueze calcule complexe hidraulice și termodinamice ale rețelei. Ajută la detectarea debitelor și a pierderilor de presiune pentru nodurile finale din rețelele de termoficare și alimentare cu apă.

Tool-uri suplimentare

Pe lângă modulele add-on pentru DH.GIS, oferim instrumente care completează procesele de inventariere și gestionare de rețele:

FME

Este o platformă de integrare a datelor pentru procesarea, validarea și transferul automat de date. Oferă suport pentru menținerea unei baze de date actualizate. Informațiile colectate în timpul lucrărilor de teren pot fi mutate automat în DH.GIS simplificând identificarea zonelor pentru extindere.

Vedeți mai multe detalii

eMaps

Acest modul afișează straturi de hartă direct din surse externe, cum ar fi serviciile web geodezice. Sunt acceptate următoarele standarde de date: Google Maps, Open Street Map, WMTS, WMS și WFS.

GeoTask

Un sistem de gestionare a serviciilor de teren care sprijină planificarea orarelor optime și munca de teren eficientă. Se integrează cu ușurință cu DH.GIS. Aplicațiile de dispecer și lucrător de teren facilitează comunicarea și finalizarea sarcinilor.

Vedeți mai multe detalii

LocDoc

O aplicație care clasifică automat documentele și le descrie după data și locația emiterii acestora. Creează o bază de date spațială și permite utilizatorului să acceseze cu ușurință documentele și să le afișeze pe o hartă.

Vedeți mai multe detalii

Ce ne deosebește?

7

Sistemul DH.GIS cu aplicații conexe este utilizat pentru întreținerea, dezvoltarea și construirea rețelelor de termoficare în 74 de orașe.

4

Rețelele de termoficare modelate în DH.GIS deservesc aproximativ 4,5 milioane de consumatori.

2

Globema are peste 20 de ani de experiență în crearea și implementarea de soluții IT specializate pentru operatorii de termoficare.

DH.GIS este construit utilizând GE Smallworld Network Inventory System

 

Globema acționează ca partener autorizat și distribuitor cu valoare adăugată al software-ului GE Energy Smallworld GIS în mai multe țări europene. GE acționează, de asemenea, ca distribuitor Globema la nivel mondial al modulelor de telecomunicații Globema (PRM, ONA, RNI, DCM, CATV Design). Cooperarea acoperă dezvoltarea și implementarea software-ului Smallworld, precum și serviciile de consultanță și mentenanță. Din 1997, Globema a realizat sute de proiecte de livrare, dezvoltare și implementare de software mai mici și mai mari pentru clienți din peste 30 de țări.

Serviciile noastre
dh gis screen
dh gis screen 2

GE este liderul pieței mondiale în provocările industriale

Software-ul GE gestionează 40% din energia electrică globală. Este conceput pentru a ajuta companiile de utilități și telecomunicații să funcționeze mai bine, să analizeze și să optimizeze operațiunile acestora. Platforma GE Smallworld Network Inventory este utilizată de peste 150 de furnizori de servicii (energie, termoficare, gaz și petrol, telecomunicații) în 40 de țări din întreaga lume.

Ce vă propunem?

1. Contactați-ne și aflați cum vă putem ajuta!

2. Aflăm despre nevoile dumneavoastră și derulăm un proiect pilot

3. Semnați contractul și utilizați resursele și experiența noastră!