Skip to main content

Implementare Smallworld la o companie de distribuție a energiei electrice în mai puțin de 7 luni

By March 1, 2018May 10th, 2018Energie electrică, Smallworld

Suntem bucuroși să vă anunțăm că echipa noastră a finalizat implementarea GE Smallworld la Polenergia Dystrybucja (unul dintre cei mai importanți operatori de sisteme de distribuție a energiei din Polonia). Implementarea Smallworld a fost făcută în mai puțin de 7 luni.

Scopul proiectului

Proiectul cuprindea implementarea Smallworld EL.GIS și Smallworld Network Viewer precum și construirea rețelei topografice și a customizărilo EL.GIS. Lucrările au inclus și captarea, digitizarea și migrarea datelor din 31 de diviziuni energetice, inclusiv 40.000 de obiecte și peste 0.5 milioane de atribute.

Livrarea soluției a inclus și suport tehnic total.

De ce Polenergia a decis să implementeze Smallworld EL.GIS

Polenergia a dorit să construiască o bază de date unificată a rețelei și un model spațial pentru a îmbunătăți procesele cheie de afaceri. Scopul principal al proiectului a fost acela de a oferi angajaților clienților acces ușor la date de rețea actualizate – înainte de implementare, informațiile despre rețea (dispersate în toată Polonia) să erau stocate în diferite formate digitale și de hârtie.

Soluția trebuia să susțină Polenergia și în:

gestionarea investițiilor în rețele (inclusiv activele existente și viitoare)

suport complex al proceselor legate de conexiune

inventarierea rețelei de energie electrică

pregătirea rapoartelor pentru Biroul de Reglementare din domeniul energiei

Polenergia – una dintre cele mai mari companii de distribuție a energiei electrice din Polonia

Polenergia Dystrybucja Sp. z o.o. este un Operator de Sistem de Distribuție a Energiei, axat pe furnizarea de energie către uzine industriale, centre comerciale și dezvoltatori imobiliari în diferite regiuni ale Poloniei. Compania furnizează energie pentru mai mult de 12.000 de clienți din întreaga țară cu un volum anual de 220 GWh. Polenergia furnizează, de asemenea, gaz cu un volum anual de gaz natural distribuit de 40 milioane Nm3. (440 GWh).

Compania operează două centrale electrice – Nowa Sarzyna (puterea totală a instalației: 116 MWe electrice și termice 70 MWt) și Mercur (puterea totală a instalației 8 MW). Polenergia gestionează, de asemenea, șapte parcuri eoliene cu o capacitate totală de 245,3 MW.

Printre clienții companiei se numără: companiile de producție (Whirlpool, Grupul Energa, Dalkia Poland S.A), gospodăriile casnice – un complex de locuințe prestigioase din Varșovia (Marina Mokotów, Banderii, Solar Skorosze, Lewandow, Wola Prestige) și mall-uri.