Actualizare automată a modelului rețelei digitale din documentația tehnică pe hârtie cu metode AI/ML

Infrastructura companiilor care utilizează sisteme de inventariere a rețelei (telecomunicații, energie, companii de termoficare etc.) este un ecosistem vast care se extinde pe suprafețe mari și constă dintr-un mare număr de instalații de rețea interconectate.

Pentru a gestiona eficient o astfel de infrastructură este esențial să aveți date de rețea actualizate și fiabile în sistemul de inventar al rețelei.

Datele din documentația dvs. de hârtie în sistemul de inventariere al rețelei

Multe companii încă folosesc documentația tehnică as-built sub formă de hârtie, în special în procesele de extindere sau modernizare a rețelei. Pentru ca datele din această documentație să fie utilizate de sistemul de inventar al rețelei, acestea trebuie să fie:

convertite din format analog în format digital și

actualizate în sistemul de inventar al rețelei.

Provocări

Actualizarea manuală a informațiilor de rețea cu date din documentația pe hârtie

Actualizarea manuală a datelor din sistemul de inventariere a rețelei pe baza documentației tehnice pe hârtie generează o serie de probleme care pot afecta negativ calitatea informațiilor și, în consecință, funcționarea corectă a sistemului de inventariere a rețelei conducând la scăderea încrederii în rezultatele analizei.

Care sunt aceste probleme?

Achiziția manuală a datelor din documentație este costisitoare

De multe ori este necesar să fie angajată o personă responsabilă exclusiv de introducerea datelor din documentație.

Actualizarea datelor din sistem necesită mult timp

Aceasta, la rândul său, întârzie procesele de afaceri, adică planificarea expansiunii, modernizarea, depanarea. Acestea sunt încetinite până când datele sunt actualizate sau sunt implementate pe baza unor date învechite.

Transcrierea manuală este o sursă de date eronate în sistemul de inventar al rețelei

Această activitate obositoare și monotonă facilitează comiterea erorilor de transcriere (greșeli de scriere, formate de date inconsecvente și altele), care afectează negativ calitatea datelor.

Profesioniștii au încredere limitată în datele din sistemul de inventar

Deoarece este nevoie de mult timp pentru a actualiza manual datele, profesioniștii implicați în efectuarea analizei nu pot fi siguri dacă datele din sistem sunt actualizate. Ei nu se pot baza pe deplin pe el și astfel sistemul de inventar al rețelei nu își face treaba în mod corespunzător.

Soluția – iDoc pentru GlobIQ

Obțineți automat date de rețea din înregistrările pe hârtie, cu ajutorul inteligenței artificiale

Soluția la problemele descrise mai sus este iDoc pentru GlobIQ, un serviciu care utilizează inteligența artificială și învățarea automată pentru a achiziționa și actualiza date din documentația tehnică pe hârtie.

Cum funcționează iDoc pentru GlobIQ?

Cu ajutorul AI, sistemul clasifică documentația tehnică (recunoaște dacă documentul este o hartă, o schemă, un raport de acceptanță etc.), citește atributele obiectelor de rețea din această documentație și în final le salvează forma digitală într-o bază de date.

Clasificarea documentelor

iDoc recunoaște:

 • Tipul documentului,
 • Data documentului,
 • Locația investiției.

Recunoașterea obiectelor din rețea

Dezvoltat pentru industria de telecomunicații și utilități, iDOC pentru GlobIQ recunoaște obiectele de rețea (stații, cabluri, îmbinări, cutii, conectori etc.) din documentația de hârtie și citește atributele acestora.

Verificare și aprobare

Informațiile despre elementele de rețea, extrase automat din documente, sunt verificate de un specialist în introducerea datelor pentru o acuratețe de 100%.

Migrarea la sistemul de inventar al rețelei

Datele verificate despre elementele rețelei sunt încărcate în sistemul de inventar al rețelei.

Pentru cine este conceput iDoc pentru GlobIQ?

Soluția iDoc pentru GlobIQ este pentru dvs. dacă:

Compania dumneavoastră funcționează pe baza infrastructurii de rețea, în industrii precum telecomunicații, energie, termoficare, apă și canalizare și altele.
Utilizați un sistem de inventar al rețelei pentru a vă gestiona infrastructura de rețea.
Compania dvs. produce multe pagini de documentație tehnică referitoare la procesele de afaceri, iar datele din acestea trebuie introduse manual în sistemul de inventar al rețelei.

Care sunt beneficiile utilizării soluției iDoc pentru GlobIQ?

Folosind iDoc pentru GlobIQ pentru a digitiza documente despre rețeaua dvs.:

 • Veți reduce costurile asociate cu procesul îndelungat de introducere manuală a datelor din rețea din documente pe hârtie și veți crește calitatea datelor din sistem – veți elimina erorile de date și veți obține o mai mare consistență a datelor.
 • Veți reduce costurile asociate cu recrutarea și formarea continuă a noilor angajați și veți optimiza timpul angajaților dvs. – orele pe care aceștia obișnuiau să le petreacă introducând date pot fi folosite pentru a îndeplini alte sarcini.
 • Veți crește încrederea în datele din sistemul de inventar al rețelei – angajații dvs. vor avea încredere că datele din rețea sunt actualizate.
 • Veți accelera semnificativ procesul de digitizare, clasificare și recunoaștere a atributelor obiectelor de rețea și veți introduce eficient datele necesare și de încredere în baza de date a sistemului de inventar al rețelei sau a altui sistem GIS.

Pentru a afla mai multe despre digitizarea, clasificarea și recunoașterea atributelor din documentele pe hârtie, accesați site-ul web al soluției iDoc.

Aflați mai multe despre iDoc

iDoc for GlobIQ is part of the GlobIQ platform for building and maintaining a digital network asset model.

Find out more about GlobIQ

iDoc pentru GlobIQ face parte din platforma GlobIQ pentru construirea și întreținerea unui model de active de rețea digitală.

Aflați mai multe despre GlobIQ
Experiența noastră în cifre.

În cadrul proiectelor noastre de digitalizare am ajutat la obținerea de date despre:

1 000 000

puncte de conectare la rețea

100 000

kilometri de cabluri

20 000

dispozitive, cum ar fi spațiile de rack și conductele

3 200

kilometri de conducte

31 000

kilometri de rețele energetice (JT, MT și ÎT)

12 000

statii energetice cu scheme interne

8 000 000

dispozitive (stâlpi, conectori, dispozitive de măsurare și altele)

Suntem parteneri de încredere pentru:

Doriți să aflați mai multe despre Platforma GlobIQ?

 • Programați un scurt apel și aflați ce vă putem oferi. Experții noștri vă vor analiza nevoile afacerii și vă vor sugera soluția potrivită și pașii următori.
 • Împreună, putem finaliza un proiect pilot. Încercați soluția în practică.
 • Semnează acordul și, împreună, putem lucra la un proiect care accelerează transformarea digitală a proceselor din compania ta!

+ 40 21 232 32 35
info@globema.ro

  Operatorul datelor dumneavoastră cu caracter personal este Globema RO SRL cu sediul social în București. Aveți dreptul de a vă accesa datele cu caracter personal, dreptul de a le rectifica, dreptul de a restricționa prelucrarea acestora, dreptul la ștergerea datelor și portabilitatea datelor, precum și dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal. Informații detaliate privind prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal sunt furnizate în Politica de confidențialitate.