Skip to main content

GLOBEMA va actualiza sistemul Smallworld EL.GIS la RWE STOEN

Globema va livra licențele Smallworld  și va actualiza EL.GIS (network inventory management system) la RWE Stoen (Operator polonez al sistemului de Distribuție de Energie Electrică). În prima parte a proiectului  Globema va migra EL.GIS din versiunea Smallworld 3.1 la versiunea 4.3. Soluția livrată va fi utilizată de peste 350 utilizatori.

Logo

Despre operatorul RWE Stoen

RWE Stoen operează în sistemul de distribuție energie din Varșovia. Compania furnizează energie pentru 964 000 clienți în Varșovia și în  împrejurimi. Grație profesioniștilor săi cu înalt nivel de calificare, investițiilor și adoptării tehnologiilor moderne, RWE păstrează cele mai înalte standarde în serviciile oferite.

Rețeaua de distribuție RWE

Ca rezultat al dezvoltării ariei metropolitane a Varșoviei, rețeua de distribuție RWE Stoen este într-o continuă  extindere și  îmbunătățire. Actual, rețeua cuprinde :

  • Linii de tensiune:

linii de 220 kV (EHV)
– de suprafață: 8km (circuit-dublu, cu un singur circuit de operare tensiune 110 kV)
linii de 110 kV (HV)
– de suprafață: 386 km (per circuit)
– subterane: 92 km
linii de 15 kV (MV)
– de suprafață: 294 km
– subterane: 6998 km
linii de 0,4 kV (LV)
– de suprafață: 1334 km (fără branșamente)
– subterane: 5324 km (fără branșamente)

  • Substații cu tensiune de funcționare de până la:

220 kV: 1
110 kV: 38
15 kV: 6176

Scopul proiectului

Înainte de implementare, echipa Globema va efectua o analiză completă a proceselor de business ale RWE susținute de sistem. Scopul acestei analize este de a simplifica actualizarea sistemului, personalizarea și implementarea unor funcționalități îmbunătățite.

Globema va livra, de asemenea, licențele Smallworld Core, Network Viewer, Smallworld GeoSpatial Analysis (soluție de business intelligence) și Smallworld Geospatial Server (platforma de integrare de sistem și de integrare a proceselor de business pentru Smallworld în companii bazate pe SOA).

Implementarea este formată din 7 etape. În ultima etapă se vor desfășura traininguri specializate (atât pentru ingineri și specialiști IT cât și pentru consultanți de business). Soluțiile livrate vor avea suport tehnic complet.

El.GIS – gestionare active rețea pentru energie

Sistemul EL.GIS dezvoltat de către  Globema și bazat pe platforma GE Smallworld oferă suport procesele cheie de business ale DNO (operatorii de rețele de distribuție) și ale DSO (operatorii de sisteme de distribuție), cum ar fi planificarea și realizarea de noi investiții de rețea, dezvoltarea, planificarea și menținerea operațiunilor, precum și gestionarea deranjamentelor și situațiilor neașteptate.  EL.GIS deasemenea ajută la optimizarea costurilor de mentenanță a rețelei și  creșterii eficienței  în general.

9-2014-12-30-mock

ÎNREGISTRAȚI-VĂ PENTRU LIVE DEMO

Aflați mai multe:

HOW PROSUMERS CAN OPTIMIZE THEIR ENERGY USE AND PRODUCTION? INTEGRATION OF EL.GIS WITH SAP SYSTEM AT PGE COMPLETED