Skip to main content

Schimbare importantă pentru utilizatorii FME – suportul pentru versiunea pe 32 de biți este întrerupt

By February 18, 2022FME, Nowości FME

Folosiți FME în versiunea pe 32 de biți? Din martie 2022, FME va fi distribuit doar în versiunea pe 64 de biți. FME 2021.2 este ultima versiune ce oferă suporte atât pentru arhitecturi pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți.

Care este viitorul pentru versiunea pe 32 de biți?

Dezvoltatorii FME pot continua să furnizeze patch-uri limitate ale versiunii FME 2021.2.x pe 32 de biți până în martie 2026 pentru a se asigura că este disponibilă o versiune stabilă pe 32 de biți.

Safe Software raportează că furnizorii de aplicații asociați cu FME se îndepărtează treptat de versiunile de software pe 32 de biți. Din cauza funcționalității depreciate legate de componentele terțelor părți, Safe Software nu poate garanta securitatea versiunii sale de platformă pe 32 de biți.

Cu toate acestea, creatorii FME asigură utilizatorii că, în ciuda multor formate de date care necesită arhitectură software pe 32 de biți, majoritatea suportă deja versiuni pe 64 de biți.

Până în martie 2026, Safe Software va continua să ofere suport pentru versiunea de platformă pe 32 de biți pentru tool-urile FME distribuite în anii precedenți. Cu toate acestea, nu vor implementa noi funcționalități și actualizări. Modificările acoperă atât FME Server, cât și FME Desktop.

Care este impactul asupra utilizatorilor?

Utilizatorii versiunii pe 32 de biți au două opțiuni:

1

Continuarea utilizării acestei versiuni FME

Aceasta înseamnă că nu vor putea folosi cele mai noi funcționalități și din martie 2026 vor pierde suportul Safe Software pentru software-ul lor . Acest lucru poate duce la confort limitat din acest punct de vedere și o securitate scăzută a aplicațiilor .
2

Trecerea la versiunea FME pe 64 de biți (și aplicațiile asociate)

Aceasta este recomandarea noastră ce va permite utilizatorilor sa beneficieze de toate funcționalitățile noi fără să iși facă griji cu privire la securitatea software-ului și compatibilitatea cu pluginurile și aplicațiile pe care le folosesc .

Mai folosiți versiunea FME pe 32 de biți? Nu sunteți sigur cum să procedați?