Skip to main content

FME 2021.1 – CE S-A SCHIMBAT ÎN PLATAFORMA DE INTEGRARE A DATELOR?

By August 1, 2021October 14th, 2021ETL, FME, Uncategorized

Safe Software, producătorul FME, lansează două actualizări mai mici ale platformei pe an. A sosit momentul actualizării versiunii FME 2021 – acum putem folosi noi caracteristici și îmbunătățiri pe care le aduce FME 2021.1. Să vedem ce s-a schimbat! 

Pentru a urmări tendințele de business din 2021, creatorii s-au concentrat pe dezvoltarea platformei în trei domenii principale:

Creșterea relevanței datelor spațiale care susține o mai bună luare a deciziilor cheie în business.

FME s-a bazat pe lucrul cu date geospațiale încă de la început – putem spune chiar că este derivat din aceste date. Alte platforme de integrare disponibile pe piață introduc doar posibilitatea de a sprijini formate simple de date spațiale. FME, pe de altă parte, se dezvoltă de ani de zile atât pentru utilizarea diverselor date, cât și pentru extinderea gamei sale de date spațiale suportate.

În FME 2021.1, au fost adăugate noi formate și posibilități de conectare la sisteme și aplicații externe:

 • Esri Mobile Geodatabase – Citește și scrie date în formatul Geodatabase Esri Mobile pentru crearea de fluxuri de lucru cu alte aplicații și soluții Esri.
 • HEIF/HEIC – citirea imaginilor HEIC de pe dispozitive iOS fără conversie prealabilă în format JPEG.
 • Microsoft Teams – monitorizarea activităților, trimiterea notificărilor și schimbul de fișiere în echipele Microsoft, îmbunătățirea muncii întregii echipe.
 • Azure Service BusPublicați și primiți știri despre Azure Service Bus.

Continuarea dezvoltarii proceselor de integrare în cadrul companiilor și instituții bazată pe combinarea datelor, aplicațiilor, instrumentelor și dispozitivelor, menținând în același timp optimizarea proceselor și controlul deplin asupra acestora.

 • Funcția Split-Merge Block din automatizarea FME Server vă permite să reduceți numărul de duplicate de lucru și, în același timp, să scurtați timpul de procesare. Cu această funcționalitate, puteți crea mai multe porturi de ieșire pentru a rula activități în spațiul dvs. de lucru. Această soluție oferă un control flexibil al divizării și fuzionării în procesare paralelă, astfel încât să puteți construi automatizări și mai complexe.
 • Regulile de atribuire ale engine-ului pot fi definite pentru o mai mare flexibilitate și control asupra distribuției resurselor. Acest lucru vă permite să maximizați valoarea engine-urilor FME prin implementarea serverului FME acolo unde este cel mai necesar. Maparea engine-ului FME Server oferă un control și mai bun asupra proceselor executate. În FME 2021.1, au fost adăugate următoarele proprietăți: memoria fizică a engine-ului și numărul de procesoare ale engine-ului.
 • Îmbunătățiri ale transformerului TimeWindower, astfel încât să puteți simplifica fluxul în timp real și să gestionați cu ușurință datele în sau din secvență.
 • Schimbări în aplicațiile mobile:
  • FME AR – Actualizare aplicație Android – funcționalitate identică cu aplicația iOS
  • FME AR Writeratunci când salvați date în formatul FME AR, puteți alege sistemul pe care este instalată aplicația, în care vom deschide modele 3D – iOS, Android sau ambele. Datorită acestei soluții, eficiența afișării obiectelor a fost îmbunătățită.
  • FME Data Express – Noi funcții de căutare, s-a îmbunătățit navigarea în aplicație și s-au făcut modificări vizuale.

Acces mai rapid la informații și rezultate, pe masură ce cantitatea datelor crește.

FME 2021.0 era deja cea mai rapidă versiune a platformei FME – dar 2021.1 este și mai rapidă. ?Prin urmare, alte transformere și readere au fost îmbunătățite, datorită cărora seturile mari de date pot fi procesate și mai eficient. Cum a fost îmbunătățită viteza pe unele Transformere?

Counter

6

Intersector

14

LineOnLineOverlayer

8,4

SpatialFilter

30

SpatialRelator

135

În plus, merită menționate și trei îmbunătățiri:

 • Counter – Opțiunea Group By adăugată
 • CSV Reader/Writer – A fost adăugată opțiunea de tip de date
 • FeatureMerger – Suport pentru modul bulk

FME 2021.1 – următorul nivel de integrare a datelor

În total, au existat 1.369 de remedieri și îmbunătățiri în FME 2021.1 – și încă nu s-a terminat! Safe Software lucrează deja la următoarea versiune a FME 2021, care este deja la sfârșitul acestui an.

Merită să ne amintim că fiecare utilizator, cu ajutorul FME Community, poate trimite o idee pentru modificări ulterioare și funcții noi ale platformei FME – poate aveți și o idee pentru îmbunătățiri suplimentare?

Încercați noul FME

Testați astăzi noile caracteristici ale Platformei de integrare a datelor – descărcați o versiune de trial gratuită, cu ajutorul căreia puteți descoperi  FME timp de 30 de zile.