Skip to main content

FME 2016 (unul dintre cele mai puternice tool-uri ETL spațiale) a fost lansat. Pe lângă îmbunătățirile uzuale asupra formatelor, transormerilor, performanței și securității (punând la dispoziție totodată o experiență generală simplificată), Safe Software a încorporat și multe îmbunătățiri sugerate de către utilizatorii FME. Vedeți ce este nou în FME software.

Orientare către Cloud

Tehnologia cloud este una dintre cele mai importante tehnologii business adoptate în ultimii ani. Numărul serviciilor web și al platformelor cloud este în creștere pe măsură ce companiile migrează către modelul cloud-first business. FME continua să adopte platforme cloud pe măsură ce acestea apar, astfel că FME 2016 oferă acum suport pentru AWS Aurora și SAP HANA (non-spatial), cît și 2 noi transformeri pentru transmiterea și primirea de stream-uri Amazon Kinesis. În plus, suportul pentru ArcGIS Online a fost îmbunătățit.

A fost adăugat suport pentru mai multe protocoale FME Server:

  • SFTP Subscriber (pentru transmitere date către site-uri SFTP)
  • FTP Watch Publisher (pentru monitorizare modificări în site-uri FTP)
  • FME Workspace Subscriber

Conectarea Datelor în sute de sisteme

FME presupune încă de la început conectarea sistemelor de date. GIS și CAD continua să fie cele mai poupulare transformări ale utilizatorilor FME,  cu toate că tipurile de date sunt din ce în ce mai variate pe măsură ce apar noi tehnologii.

În FME 2016 a fost adăugat suport pentru mai multe formate, inclusiv Portal pentru ArcGIS, GTFS, IndoorGML, Denodo, Autodesk ReCap, Adobe PRC, și altele. Multe altele existente au fost îmunătățite (ex. Esri Shapefile), iar utilizatorii FME au căștigat mai mult control asupra modului și momentului în care datele sunt scrise (ex. FeatureWriter, easier dataset fanout).

FeatureWriterSneakPeek6The FeatureWriter enables output data at any point during a workflow. This means it is possible to carry on with more transformers after writing data.

Au fost adăugate 43 transformere noi. 13 au fost adăugate la FME Desktop, inclusiv MapboxStyler și CoordinateReplacer. În plus, de la ultimul release, 30 transformere au fost adăugate în FME Store iar cele existente au fost îmbunătățite.

XML, SQL și bazele de date

Tipurile de date care au fost proiectate pentru a gestiona volume mari de informații pot fi greu de înțeles. În FME 2016 mulți parametrii XML și ai bazelor de date sunt prezentați într-o formă vizuală arborescentă pentru navigarea mai ușoară prin schema și elemente.

De asemenea, interfața SQL îmbunătățită va ajuta la generarea de interogări și testarea acestora inline înainte de a fi rulate în workspace.

SQL-CreatorGenerarea interogărilor SQL și testarea acestora inline se realizează în transformerele SQLCreator și SQLExecutor.

Automatizare

FME a fost creat pentru a vă ușura munca prin automatizarea fluxului de lucru. În FME 2016 au fost introduce câteva îmbunătățiri pentru simplifica procesul. Printre altele:

  • Manipularea tuturor task-urilor legate de atribute printr-un singur transformer, AttributeManager. Acesta este defapt un super-transformer care are posibilitatea de a înlocui un lung lanț de transformere din workspace-ul dvs.
  • Salvarea bazelor de date ale dvs. și conexiunile web service pentru a fi reutilzate ulterior— cu suport complet pentru conectare baze de date între FME Desktop și FME Server.
  • Inspectarea datelor dvs. printr-un singur click.
  • Navigare prin fluxuri de lucru complexe cu bookmark navigator.
  • Actualizarea transformerilor la cele mai recente versiuni.
  • Acces rapid la workspace-urile publicate recent, job-urile rulate recent și workspace-urile favorite pe pagina revizuită FME Server homepage.
  • Căutare istoric job-uri mai ușoară în FME Server

Control calitate și validare date

Validarea unui set de date de geometrie, scheme și atribute reprezintă o parte importantă a multor workspace-uri FME. FME 2016 se concentrează mai mult pe controlul calității — GeometryValidator a fost actualizat și au fost adăugate noi funcționalități pentru validarea atributelor.

 AttributeValidatorAttributeValidator realizează validarea atributelor într-un singur pas. Acest workspace utilizează de asemenea și noul FeatureWriter.

A fost adăugat și un flag pentru a marca ce este greșit. Datele incorecte trec automat prin portul <Rejected> al multor transformere, iar fme_rejection_code va indica și motivul.

Într-o instanță FME Server, task-urile file cleanup pot fi acum configurate prin Web UI.

FME Workspace (.fmw) Reader a fost adăugat pentru a analiza un workspace în interiorul altui workspace. De exemplu, poate fi utilizat pentru a genera statistici de utilizare ale celor mai des utilizate readers, writers, și transformers utilizate în toate workspace-urile din organizația dvs.

FME: Ce este și cum se utilizează?

Based on http://blog.safe.com/2016/01/fme-2016-release/?