DESPRE GLOBEMA

Globema este un important furnizor şi integrator de soluţii software geospaţiale şi bazate pe locaţie, care permit planificarea,gestionarea si controlul reţelelor, asset-urilor, resurselor şi activitaţii in companiile de utilitaţi, telecomunicaţii şi alte domenii.

Misiunea noastră

Misiunea Globema este de a dezvolta şi implementa soluţii IT complete bazate pe soft-uri de renume care aduc clienţilor beneficii de business reale împreună cu asigurarea profitabilităţii proiectelor. Scopul nostru este, de asemenea să furnizăm servicii tehnice avansate şi consultanţă pentru sistemele livrate, cu garanția că sistemele noastre oferă un suport eficient în proiectele clienţilor noştrii.

Misiunea noastră este îndeplinită printr-o dezvoltare permanentă a competenţelor în IT şi industriile cheie ale întregii echipe. Stabilitatea companiei şi atmosfera prietenoasă reprezintă cheia lucrului în echipă eficient şi de succes ce determină realizarea cu success a proiectelor noastre.

Istoric

Globema Ltd a fost înfiinţată în Decembrie 1997. Iniţial, încă de la începutul anului 1998, afacerea noastră s-a axat pe parteneriatul cu British Smallworld, iar după achiziţia acesteia în anul 2000, de către General Electric — ca şi Business Partner al GE Energy, apoi ca Value Added Reseller al  produselor Smallworld  în Polonia.

GE și Globema au semnat un Master Service Agreement în 2003, şi încă de atunci consultanţii Globema oferă suport proiectelor şi implementărilor GE din întreaga lume. Acordul nostru VAR cu GE a fost mai târziu extins la alte ţări Central-Europene şi către alte produse software GE Digital Energy, inclusiv Field Force Automation şi PowerOn.

Globema CS, ce acoperă Cehia şi Slovacia, a fost înfiinţată în anul 2004. Trei ani mai târziu, Globema RO a fost înfiinţată în Bucureşti, România. În anul 2010, Globema US LLC a fost înfiinţată pentru a acoperi piaţa Americană.

În anul 2012, GE a devenit reseller al aplicaţiilor Globema. În acelaşi an, Globema a semnat un parteneriat cu Google şi astfel a devenit VAR pentru produsele Google GEO .

Globema Azi

Globema este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii software geospaţiale şi de localizare inteligentă.

De-a lungul anilor, ne-am dezvoltat relaţii strânse cu peste 800 clienţi pe 6 continente. Ne-am specializat în OSS & Network Inventory, SmartGrid, Geo-marketing, DMS/OMS şi soluţii Workforce Management. Produsele companiei furnizează funcţionalităţi pentru inventarierea asset-urilor reţelelor, planificare şi proiectare a actualizărilor reţelelor, suport operaţiuni, rezolvarea defecţiunilor, suport vânzări si gestionarea echipelor mobile.

Cercetare și Dezvoltare

Globema desfăşoară în mod activ proiecte R&D şi implementează rezultatele lor la nivel mondial. Compania dezvoltă inovaţii la propriile unităţi de cercetare-dezvoltare (2 centre de dezvoltare software) şi cooperează cu cele mai mari universitaţi naţionale şi facilităţi de cercetare. Mai multe dintre proiectele noastre sunt co-finanţate de Uniunea Europeana.

Cine suntem

Personalul companiei este format din specialişti în software calificaţi care combină rezultate bune în dezvoltare şi implementarea aplicaţiilor geospaţiale cu cunoştiinţe profunde în ingineria telecomunicaţiilor, enegiei, gaz și petrol, termoficare şi alte industrii. Compania are peste 70 specialişti certificaţi Smallworld™, Scrum, Google GEO, PRINCE2 şi experţi  FME .