Skip to main content

CONTROLUL INOVATOR AL TRAFICULUI CU AJUTORUL MOBILE DATA COLLECTOR

By January 29, 2016March 1st, 2016Google, Mobile, Transport

Proiectul Tristar este un demers public ce a permis crearea și implementarea unui sistem integrat de control al traficului în trei mari orașe poloneze de pe coasta Mării Baltice– Gdynia, Gdansk și Sopot (cunoscute sub numele de complexul urban Tri-City). Valoarea totală a proiectului a fost de circa 42 milioane Euro net iar scopul a fost de a reduce cu 20% timpul de tranzitare a celor trei orașe. Ne face plăcere să vă informăm că Globema a fost implicată în acestă inițiativă. Echipa noastră a implementat Mobile Data Collector, o aplicație mobilă pentru culegerea de date și inspecția/verificarea rețelei direct în teren. Aplicația a fost customizată pentru a satisface cerințele specifice proiectului.

Implementarea MDC în proiectul Tristar a fost realizată în colaborare cu două companii: Instal-Luk și Qumak. Aplicația MDC este folosită pentru suportul managementului și inventarierea rețelei de fibra optică. Pe parcursul implementării, consultanții Globema au realizat migrarea datelor (din fișiere DWG și date din surse scrise) și au asigurat instruirea profesională a utilizatorilor.

Despre Tristar

Proiectul Tristar constă în  implementarea unui sistem de transport inteligent care să faciliteze fluxul de trafic. Server-ul central este conectat la două centre de control și îndeplinește rolul de “inima și creierul” întregii soluții, monitorizează și sincronizează semafoarele și transportul public.

Tristar își propune să genereze cascade progresive de lumini verzi (“val verde”) ori de câte ori este posibil și oriunde este posibil. Sistemul controlează deasemenea locurile de parcare (ecrane cu informații specifice direcționează șoferii către cel mai apropiat loc liber) și informează pasagerii despre întârzierile autobuzelor sau tramvaielor.

Despre Mobile Data Collector-Telco (MDC-Telco)

MDC-Telco este o aplicație creată pentru a îmbunătăți procesul de inventariere a datelor de rețea de telecomunicații și de infrastructură. Acesta permite echipelor de teren să optimizeze eforturile de inventariere  din teren în timpul colectării sau verificării informațiilor. La Tristar, MDC este utilzat pentru a modela:

  • 136.9 km conducte
  • 147.8 km cablu fibră optică
  • 160 switch-uri în noduri de rețea și Centre de Control Trafic
  • 172 cabinete

9-2014-12-30-ipad2

MDC este adesea utilizat pentru a colecta date pentru Smallworld Physical Network Inventory. Având în vedere că aplicația are o arhitectură deschisă, ea poate oferi suport pentru mai multe platforme GIS cum ar fi  Smallworld, ESRI, Google Maps, Intergraph și altele. Aplicația permite utilizatorului să lucreze cu dispozitive mobile cu sistem de operare Windows. Astfel, colectarea datelor și inspecțiile/verificările rețelei pot fi realizate direct în teren. Aplicația permite, de asemenea, utilizarea GPS-ului pentru poziționarea obiectelor adăugate.

Beneficii pentru client

  • Eliminarea hîrtiei ca purtător de informație supus greșelii.
  • Economie de timp și costuri reduse în procesul de achiziție de date.
  • Accelerarea procesului de inventariere a rețelei.
  • Asigurarea și controlul calității datelor.
  • Crearea bazei de date în teren (de înalta fiabilitate).
Află mai multe Solicită MDC demo

Citește mai mult

Planul Național de Broadband din Polonia susținut de către GLOBEMA și ALCATEL-LUCENT