Skip to main content

Conferința SGS: LGI despre instrumente care oferă suport în procesele investiționale intensive

La Smart Geospatial Solutions Conference 2017 Krzysztof Sidor de la LGI (operând în țările CEE sub brand-ul UPC) a susținut prezentarea “The role of the reference address database in intensive investment processes” – rolul bazelor de date de adrese referențiate în procesele de investiții intensive. LGI are rețele în 14 țări, în principal în Europa (regiunea CEE, dar și Germania, Elveția, Olanda, Marea Britanie, Irlanda) și în America de Sud. În prezent, LGI își dezvoltă rețeaua globală în cadrul proiectului Network Expansion. În prezentarea sa, Krzysztof s-a concentrat pe provocările și suportul IT în procesele de investiții legate de extinderea rețelei desfășurate de UPC Polonia.

Cele mai importante părți ale procesului de investiții

În stadiul inițial al procesului (adică atunci când se aleg zone pentru investiții) este necesar să se combine datele actuale de rețea cu informații despre populație și concurenți. Informațiile actualizate despre rețea sunt preluate din sistemul Smallworld Physical Network Inventory (PNI). Alte date esențiale necesare în această etapă includ informații demografice din peste 7 milioane de clădiri. Aceste date sunt încărcate în BOB – o aplicație personalizată dezvoltată de Globema la UPC Polonia. BOB este o bază de date referențială a adreselor.

În timpul procesului de proiectare, construcție și acceptanță finală, toate sarcinile de investiții sunt externalizate, astfel încât monitorizarea subcontractanților devine esențială. Aplicația BOB oferă mijloace de accesare și editare a datelor selectate legate de proiectul specific. Mai mult, soluția integrată PNI & BOB asigură calitatea datelor de adresă chiar și în timpul schimbării de la adresa investiției la cea oficială. Calitatea acestor date este crucială atunci când se vând servicii și se conectează noi clienți.

BOB ca suport în procesul de investiții 

În partea a doua a prezentării sale, Krzysztof s-a concentrat pe principalele caracteristici ale software-ului BOB. Aplicația a fost construită pe Oracle și operează într-un browser web. Baza de date este compusă din 7 milioane de adrese combinate cu date demografice suplimentare. Software-ul oferă mecanisme îmbunătățite pentru căutarea adreselor clădirilor prin atribute. Aplicația permite, de asemenea, adăugarea oricărui atribut la o anumită clădire sau grup de clădiri. Datorită acestui fapt, UPC poate colecta date solicitate de departamentele specifice implicate în procesul de investiții. Software-ul Globema poate fi folosit și de terți deoarece mecanismele de restricționare a accesului sunt disponibile la nivelul atributului. BOB integrat cu PNI suportă operații avansate efectuate pe adrese, cum ar fi divizarea și fuzionarea. De asemenea, PNI alimentează BOB cu informații despre distanța de la fiecare clădire la cea mai apropiată parte a rețelei. BOB afișează adresele (împreună cu starea lor) pe Google Maps.

Krzysztof a rezumat prezentarea prin listarea beneficiilor implementării BOB și a indicat planuri pentru dezvoltarea ulterioară și implementarea ulterioară în alte filiale CEE din cadrul companiei UPC. Aplicația BOB asigură suport pentru întregul proces de investiții prin furnizarea de informații coerente despre adrese, împreună cu capacitatea de a aduna rapid diferite date. Beneficiile directe pot fi obținute prin reducerea efortului necesar pentru menținerea informațiilor privind adresele și implementarea mai eficientă a unui număr mare de proiecte de investiții. Semnificația bazei de date de adrese de referință va fi apreciată de toți cei care au întâmpinat probleme legate de fluxul de date între diferite sisteme IT dintr-o companie mare.