Skip to main content

Conferința SGS: De la infrastructura de rețea la procese de business

La Smart Geospatial Solutions Conference 2017 Paulina Lachowska și Szymon Gutkowski de la innogy au susținut prezentarea “From network infrastructure to business processes”. Paulina și Szymon au arătat cum sistemul EL.GIS a susținut innogy de-a lungul anilor. În tot acest timp documentația de rețea a trecut de la hârtie la desene CAD și mai apoi la versiunea 3.2 a sistemului Smallworld EL.GIS, implementat la innogy (RWE Stoen) acum 15 ani. În martie 2017 echipa noastră a actualizat sistemul EL.GIS la versiunea 4.3.

Sistemul EL.GIS la innogy

Sistemul EL.GIS susține procesele cheie ale companiei. Sistemul oferă mijloace de vizualizare a locației noilor clienți (împreună cu localizarea sursei de alimentare) care ajută la stabilirea condițiilor tehnice pentru conectarea acestora. EL.GIS susține și întregul proces de investiții, inclusiv: planificarea, estimarea costurilor și pregătirea documentației necesare. Dispecerii folosesc EL.GIS pentru a organiza activități tehnice și comerciale în cazul întreruperilor din rețea. Datorită echipei EL.GIS, echipele de teren au acces la date de rețea pe dispozitive mobile (folosind Smallworld thin-client: Network Viewer). Datele de rețea sunt actualizate în sistem de către departamentul de documentare.

Globema Smart Geospatial Solutions Conference 2017

Toate aceste procese necesită setarea ciclului de viață pentru fiecare acțiune de colectare de date. La innogy, acest lucru este gestionat de statutul activelor definit pentru toate etapele: planificarea, proiectarea, conectarea și dezafectarea.

Globema Smart Geospatial Solutions Conference 2017

Pentru a asigura fluxul corect de date și suportul proceselor de afaceri, activele rețelei trebuie să fie compatibile între diferitele sisteme. Pentru a realiza acest lucru este necesar să definiți sistemul “master” (proprietarul datelor) pentru fiecare integrare. Masterul suprascrie alte sisteme. În prezent, EL.GIS este integrat cu BPM pentru a afișa și vizualiza documentația tehnică în ADX (managementul documentelor), precum și documentația imobiliară (ADSn). Mai mult, integrarea EL.GIS cu sistemul SCADA este acum live!

Implementarea investițiilor în rețelele de JT și MT

Paulina și Szymon au discutat despre un proces de tip “Implementarea investițiilor în rețelele de JT și MT” și au indicat rolul sistemului EL.GIS. Unul dintre primii pași aici este de a dezvolta un plan de investiții și de a face un buget. În acest stadiu, EL.GIS oferă mijloace pentru a estima dimensiunea investiției. Apoi, documentația proiectului este dezvoltată (locația de active noi, activarea etc.). După etapele de proiectare și construcție, este timpul să activeze noile active. Aici începe documentul de trimitere. Documentul este o bază pentru schimbarea statutului de noi active în sistemul GIS. În cele din urmă, departamentul de documentare verifică atributele în GIS și BPM ADX – un sistem de stocare a documentelor digitale.

Paulina și Szymon au subliniat faptul că sistemul EL.GIS sprijină întreaga organizație, permițând:

  • acces la aplicație on-site și off-site
  • stocarea datelor din diverse baze de date într-o singură aplicație
  • integrarea cu alte sisteme
  • suport pentru procese de business.

Despre innogy Group

Grupul innogy este o companie europeană de top care acționează în domeniul energiei regenerabile, infrastructurii rețelei de energie electrică și a gazelor naturale. Piețele cheie ale companiei sunt: Germania, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Ungaria.

Mai multe aici: https://iam.innogy.com/en/ueber-innogy

Globema Smart Geospatial Solutions Conference 2017