Cum a automatizat Visoro Group  task-urile manuale și încărcarea datelor folosind un singur script?

Aflați cum Globema a implementat FME la Visoro România și care au fost beneficiile.

Despre proiect

RENNS este Registrul Electronic Național al Nomenclaturii Străzilor din România. Proiectul RENNS își propune să standardizeze numele străzilor și alocarea numerelor administrative și să o facă disponibilă pe scară largă. Înainte de lansarea proiectului, au existat cazuri în România în care două străzi din același oraș ar avea același nume sau același număr administrativ ar fi repetat pe aceeași stradă. Proiectul RENNS și-a propus să corecteze erorile existente în sistemul de adrese din România. Acest lucru a scăzut timpul de reacție al autorităților care se ocupă de situații de urgență în diferite locuri, cum ar fi ambulanțele, salvarea, pompierii și poliția. Baza de date a proiectului RENNS stochează toate informațiile despre drumuri, numere administrative și date adrese suplimentare. Compania care este responsabilă pentru actualizarea datelor despre numele străzilor și numerele de adresă este Visoro Group. Compania a căutat o soluție care să le permită să automatizeze colectarea datelor și transformarea datelor în formate acceptate de portalul RENNS, precum și actualizări “bulk” ale bazei de date.

Contents:

visoro_group
Industrie: AEC
Țară: Romania
Sistem: FME
Categorie: Data Integration

Cu o experiență de peste 11 ani în România, Visoro Group este o companie care oferă servicii de consultanță în achiziții publice, RENNS (Registrul Național Electronic al Nomenclaturii Străzii), precum și în multe alte domenii.

Provocări

Portalul RENNS (National Electronic Register of Street Nomenclature) este o soluție funcțională instalată central care poate fi accesată din diferite locații, inclusiv din administrația publică locală. Desigur, accesarea bazei de date se face online. Produsul RENNS are o bază de date unică, centralizată, care stochează toate datele de sistem. Modulele funcționale care construiesc soluția RENNS sunt încapsulate în interfețele de tip serviciu web.

Vizualizarea numelor străzilor și a numerelor de adresă este disponibilă public printr-un portal web. Permite utilizatorilor să vizualizeze și să utilizeze informații despre „Drumuri”, „Numere de adresă” și date adrese suplimentare colectate în sistem. În afară de stocarea unui istoric al adreselor administrative, sistemul oferă, de asemenea, procedurile și metodele de administrare și le permite utilizatorilor să valideze și să consulte nomenclatura străzii. RENNS oferă o înregistrare unică a fiecărei adrese de administrare și echipează utilizatorii cu un cod de adresă unic (AUC).

Unitățile administrației publice locale sunt responsabile pentru actualizarea elementelor de nomenclatură a străzilor și introducerea lor în sistemul RENNS. Pentru a menține registrul actualizat, datele trebuie introduse imediat după aprobarea sau modificarea numelui străzii. Având în vedere orașe și județe întregi, acesta poate fi un proces laborios și care consumă mult timp. Există companii care sprijină autoritățile locale în acest proces, iar Visoro Group este una dintre ele.

RENNS
La început, Visoro Group a efectuat manual procesul de actualizare. Apoi, compania a decis să schimbe abordarea și a contactat Globema,  pentru optimizarea și automatizarea procesului. Am sprijinit Visoro Global pentru a oferi o soluție adecvată folosind FME, o platformă de integrare a datelor care a redus cantitatea de muncă de la săptămâni la minute.

Soluția

 

Procesul de actualizare a datelor este gestionat de angajații clienților noștri care colectează informațiile (cum ar fi străzile și numerele de adresă) în format ESRI Shapefile în câmp și le introduc în sistemul RENNS. Înainte, acest lucru trebuia făcut manual. A fost o muncă obositoare și consumatoare de timp. În funcție de numărul de adrese, ar putea dura de la o săptămână până la o lună. Prin urmare, a fost nevoie de scurtarea și automatizarea procesului.

Datele stocate în RENNS au o structură de fișier XML specifică. XML este adesea utilizat în sisteme și aplicații web de acest tip. Una dintre caracteristicile cheie ale FME este capacitatea de a converti date în XML în conformitate cu schema dată. În timpul colaborării noastre, Visoro Group ne-a oferit un exemplu structural de fișier XML acceptat de sistemul RENNS. Apoi, echipa noastră a analizat datele de intrare (fișiere ESRI Shapefile colectate în câmp), a mapat atributele și a creat scriptul FME rezultând fișierele XML corecte.

Soluția a fost compusă dintr-un singur script FME care transformă datele din ESRI Shapefile (livrate de la tehnicieni din domeniu). Scriptul îl transformă într-un fișier formatat XML convenit, compatibil cu platforma RENNS.

Între Reader și Writer, a trebuit să folosim multe transformatoare, cum ar fi:

  • DateTimeConverterpentru a converti atributul datei din formatul dat în formatul destinației
  • CoordinateExtractorpentru a extrage valorile de coordonate (atât pentru liniile de stradă, cât și pentru punctele de adresă) și pentru a le adăuga la elemente ca și atribute. Mai departe, folosind Aggregator, am reușit să concatenăm atribute precum numerele de adresă de oraș și stradă în funcție de locul lor în Reader.
  • După eliminarea tuturor datelor neutilizate, duplicate, am folosit XMLTemplater care ne-a permis să îmbinăm toate datele caracteristice noastre în șablonul XML acceptat de RENNS.

Datorită scriptului, obținem un fișier XML formatat corespunzător, care permite Visoro Global să încarce și să actualizeze datele rapid.

Zoom in to see the script

Beneficii

Ca urmare, avem un fișier formatat XML adecvat, care permite clienților noștri să încarce rapid datele și să reducă timpul petrecut în timpul task-urile manuale de la zile / săptămâni la secunde / minute.

De exemplu, înainte, încărcarea datelor pentru o localitate a durat aproximativ 25 de ore de introducere manuala date. Folosind un script FME, toate acele date pot fi încărcate în 2 minute, deci de aproape 750 de ori mai rapid, traduse în mai puține resurse utilizate, costuri mai mici și posibilitatea de a lucra în multe localități în paralel.

Încărcarea datelor cu scriptul FME minimizează, de asemenea, erorile umane, cum ar fi valorile incorecte sau greșelile de tipar care se întâmplă la introducerea manuală a datelor. Chiar și greșelile mici pot duce la erori care necesită remedierea manuală, ceea ce creează și mai multă muncă. Timpul petrecut pentru introducerea datelor a fost redus de la zile / săptămâni la secunde / minute. Acum, clienții noștri pot livra date corecte mult mai rapid folosind mai puține resurse.

Cu ajutorul soluției FME, putem sări peste procesul manual de încărcare a datelor în RENNS. Deoarece am implementat soluția FME în cadrul companiei, sperăm că, în viitor, vom încerca să automatizăm mai multe procese pentru a optimiza timpul petrecut îndeplinind sarcinile zilnice.
Sallai Szilárd,  Manager Producție
Visoro Romania

Soluția FME pe care am livrat-o către Visoro Group este complet scalabilă. Scriptul poate fi utilizat cu ușurință pentru orice oraș / județ / țară întreagă așa cum este sau cu modificări ușoare. Scriptul (așa cum este sau cu modificări ușoare) poate fi ușor utilizat pentru orice oraș / județ / țară întreagă în care numele orașelor și punctele de adresă trebuie incluse în sistemul RENNS.

Programați o întâlnire pentru a obține rezultate similare la compania dvs.!