Revoluționarea logisticii: GeoTraxx sporește eficiența și sustenabilitatea la As Max Group

Transformarea livrării de mobilă în industria comerțului electronic

Despre client

Înființată în 2013, As Max Group, o companie poloneză, este specializată în servicii de transport și asamblare de mobilier pentru companiile de comerț electronic din întreaga Europă. Cu o prezență în țări cheie precum Germania, Franța, Austria, Țările de Jos, Belgia și Elveția, As Max Group se ocupă de aproximativ 30.000 de asamblări și livrări de mobilier anual.

Conţinut:

Industrie: Retail & E-commerce
Tară: Polonia
Soluţie: GeoTraxx
Categorie: Field Service Management

Provocare

Pe măsură ce Max Group s-a confruntat cu provocări în gestionarea volumului tot mai mare de livrări de mobilă pentru clienții mari de comerț electronic din întreaga Europă. Gestionarea a 2.500-3.000 de comenzi lunar cu 30 de echipe a creat dificultăți logistice. Planificarea manuală folosind Excel, codurile de zonă și Google Maps a condus la ineficiențe, împiedicând optimizarea resurselor.

Compania a căutat o soluție pentru a eficientiza livrarea și asamblarea globală a mobilierului, permițând planificarea automată a rutelor, utilizarea optimă a resurselor și programarea automată a vizitelor la clienți. Accentul s-a pus pe reducerea impactului asupra mediului, sporirea eficienței livrării și furnizarea de rapoarte cuprinzătoare către furnizorii de mobilier.

Mai exact, clientul nostru a subliniat necesitatea unui sistem care ar putea:

Planifice automat și eficient rute viabile într-un anumit interval de timp și regiune.

Aranjeze rute optime pentru a reduce numărul de kilometri parcurși, aliniindu-se cu politica de mediu a companiei care vizează reducerea la minimum a emisiilor de CO2.

Planificați automat sarcinile, luând în considerare parametrii detaliați, cum ar fi abilitățile șoferului, autorizații, echipamentul vehiculului și timpul necesar de livrare.

Automatizați procesul de programare a vizitelor la clienții care așteaptă livrarea mobilierului.

Solution

Am propus GeoTraxx, soluția Globema de Field Service Management, adaptată pentru planificarea automată a rutelor și gestionarea activităților de teren. Sistemul GeoTraxx cuprinde…

  • aplicația pentru dispecerat,
  • aplicația mobilă pentru echipele din teren,
  • aplicația self-service pentru client,
  • și un motor de optimizare pentru rutare și programare a sarcinilor.

Această soluție globală a permis As Max Group să gestioneze logistica fără probleme în toate regiunile în care operează, aliniindu-se cu focusul companiei de a servi clienții dincolo de Polonia. Implementat într-un model Software as a Service (SaaS), GeoTraxx a folosit platforma securizată Google Cloud.

GeoTraxx și programarea livrărilor

GeoTraxx a automatizat sarcina complexă de planificare a rutelor și a programelor de lucru, luând în considerare factori precum:

ferestre de timp

timpi de deplasare realiști

timpi individuali de execuție a sarcinii

termene de livrare

echipamente specifice sau aptitudini și autorizații

Acest lucru a dus la generarea rapidă a rutelor fezabile și a programelor de livrare, optimizând utilizarea resurselor pentru sarcini simultane în diverse locații.

GeoTraxx și programarea livrărilor și serviciul clienți

GeoTraxx a facilitat notificările automate către clienți cu privire la vizitele programate, sporind ratele de succes ale programărilor. Acest lucru a sporit satisfacția clienților prin asigurarea unor livrări fără probleme.

GeoTraxx a folosit, de asemenea, navigarea precisă prin aplicația mobilă, precum și API-urile Google Places, Geocoding și  Directions, sporind eficiența șoferului.

GeoTraxx și raportarea activității

Având în vedere natura complexă a afacerii As Max Group, documentarea precisă a sarcinilor și crearea de rapoarte detaliate, în special în scopuri de facturare, au fost cruciale.

Prin intermediul aplicației mobile GeoTraxx, șoferii pot raporta fără probleme finalizarea sarcinii și pot furniza informații despre sarcina efectuată de furnizor sau asamblator folosind un formular electronic, eliminând necesitatea documentației pe hârtie.

În ceea ce privește raportarea sarcinilor, GeoTraxx facilitează:

Raportarea sarcinilor curente sau a sarcinilor dintr-o perioadă definită, la nivel global sau pe regiuni.

Raportarea asupra executării serviciului și a decontărilor cu clientul (producător de mobilă), cuprinzând detalii precum timpul de execuție a sarcinii, numărul de daune și reclamații și nivelul de satisfacție a clienților.

Înregistrarea parametrilor de timp ai sarcinilor efectuate, inclusiv timpul de acceptare a sarcinii, timpul de călătorie la sarcină, timpul de execuție a muncii, orele suplimentare și multe altele.

Stocarea atașamentelor suplimentare pentru fiecare sarcină, cum ar fi fotografii, formulare și alte documente necesare esențiale pentru documentarea sarcinii finalizate.

Efect

Implementarea GeoTraxx a adus îmbunătățiri clare pentru As Max Group:

Automatizarea a redus timpul și efortul necesar pentru programarea muncii și gestionarea șoferilor.
Costurile de operare au scăzut semnificativ prin optimizarea automată a rutelor.
Consum redus de combustibil și emisii de CO2.
Eficiență sporită în executarea comenzilor și calitate îmbunătățită a muncii.
Alocarea echilibrată a sarcinilor a îmbunătățit performanța furnizorilor și a asamblatorilor.
Sarcinile sunt acum mai precis corelate cu abilitățile și calificările contractorilor, rezultând o calitate și eficiență sporite a muncii.
Examinare îmbunătățită a validității reclamațiilor și a proceselor legate de sarcini prin date istorice și documentație fotografică.
Eliminarea cu succes a documentației pe hârtie prin raportarile aplicației mobile.
Implementarea software-ului GeoTraxx a îmbunătățit semnificativ serviciul nostru pentru clienți și eficiența planificării livrărilor și ansamblurilor. […] Cu GeoTraxx, nu numai că ne-am simplificat procesele, dar am câștigat și capacitatea de a planifica și executa un număr mult mai mare de sarcini într-un interval de timp mai scurt. Acest lucru este deosebit de crucial, având în vedere sfera globală a serviciilor noastre, care acoperă aproape întreaga Europă. GeoTraxx se aliniază perfect cu obiectivele noastre de eficiență, iar adoptarea sa s-a tradus direct într-o satisfacție sporită în rândul clienților noștri. Privind în perspectivă, suntem optimiști cu privire la viitor și anticipăm o cooperare continuă cu Globema.
Maciej Kuś, Președinte As Max Group

Sunteți gata să obțineți rezultate similare? Discutați cu experții noștri!

 

Descoperiți cum poate beneficia compania dvs. de pe urma unei soluții similare.

Completați formularul, iar consultanții noștri vă vor contacta pentru a discuta nevoile dvs. și pentru a programa un demo.

    Despre ce doriți să discutăm?

    Operatorul datelor dumneavoastră cu caracter personal este Globema RO SRL cu sediul social în București. Aveți dreptul de a vă accesa datele cu caracter personal, dreptul de a le rectifica, dreptul de a restricționa prelucrarea acestora, dreptul la ștergerea datelor și portabilitatea datelor, precum și dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal. Informații detaliate privind prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal sunt furnizate în Politica de confidențialitate.