Skip to main content

La începutul  lunii ianuarie, Google a retras din utilizare produsul Google Maps Engine – un instrument în cloud pentru stocarea datelor geografice  și afișarea acestora  peste harta Google. Deoarece Globema a dezvoltat câteva aplicații pe platforma Maps Engine, am decis crearea unei platforme cu funcționalități similare.

Globema GeoPlatform (GGP) oferă mijloacele pentru construirea aplicațiilor geospațiale complexe bazate pe Google Maps. Astfel de aplicații pot fi folosite pentru vizualizarea în Google Maps a datelor spațiale ce pot fi importate din diferite surse  (CRM data, GIS data, marketing data etc.). GGP poate fi implementată atât ca soluție cloud cât și local. Acesta este principalul avantaj al GeoPlatform față de Google Maps Engine.

Globema GeoPlatform se bazează pe propriul repository de date spațiale ce folosesc baza de date PostGIS și tehnologia GeoServer. Platforma este compusă din următoarele module:

  • Google Maps – afișarea  (customizată) Google Maps în aplicație
  • WFS Layers – folosește serviciul WFS pentru obținerea informațiilor detaliate și pentru căutarea de obiecte
  • WMS Layers – afișarea hărților obținute din serviciul WMS peste Google Maps
  • Spatial Data Processor – importul datelor spațiale din diverse surse și partajarea lor ca servicii WMS/WFS
  • Acces restricționat la aplicație (acces doar pentru anumite conturi Google).
Doriți să aflați mai multe? Contactați-ne

Aplicații construite pe GGP

Noua versiune a aplicației GeoGrid este primul produs construit cu ajutorul GeoPlatform. GeoGrid permite vizualizarea datelor GIS direct din Google Maps și Google Street View. Soluția vine în sprijinul companiilor care administrează infrastructura tehnica în teren (cum ar fi companiile de telecomunicații și cele de distribuție eenergie și utilități). GeoGrid oferă acces rapid și facil la datele de infrastructură din teren  sau de pe orice dispozitiv mobil (toate tipurile de  tablete si smartphones sunt suportate).

1112323234235235235

Tool-ul a afost implementat în companii de energie termică din câteva districte  în care aplicația  a fost încărcată cu date GIS din aplicația DH.GIS, aplicație construită de Globema pe platforma GIS Smallworld.

Înregistrați-vă pentru live demo

Citiți mai multe articole

VISUALIZE YOUR NETWORK DATA ON GOOGLE MAPS & STREET VIEW UPC SLOVAKIA SELECTED GLOBEMA GEOGRID TO SUPPORT SALES MODELING DISPERSED HEAT DISTRIBUTION NETWORK IN SMALLWORLD